Ons jeugdlid Aminah doet aanstaande zaterdag in Den Haag mee aan de finale van het Junior Mastercircuit. Een knappe prestatie, aangezien aan dit toernooi enkel de beste jongens en meisjes van hun leeftijd mee mogen doen. In de singel voor meisjes tot 11 jaar is Aminah ook nog eens als tweede geplaatst!

Het Junior Master Circuit bestaat uit vijf toernooien, die verspreid zijn over het gehele seizoen. De beste jeugd van Nederland doet aan deze toernooien mee. In vier leeftijdsklassen (O11, O13, O15 en O17) strijden jongens en meisjes om de titel. Alleen de uitslagen van de singels tellen mee voor de ranglijst. Ook op de regionale juniorenkampioenschappen zijn punten te verdienen. De spelers die aan het eind van het seizoen bovenaan de ranglijst staan, kwalificeren zich voor de finaledag.

Aminah deed afgelopen seizoen aan al deze vijf toernooien mee. Het mooiste resultaat behaalde ze eind april op het Junior Master Gulicktoernooi in Tegelen: daar won ze knap de meisjesenkel in de leeftijdscategorie O-11. Drie weken eerder werd Aminah in Almere tweede. Op de eindranglijst van het circuit eindigde Aminah zo op een mooie tweede plaats!

In de voetsporen van haar zus?
Leuk om te vermelden is dat Aminahs oudere zus Anissa, die tot 2021 bij BC Mariken speelde, het Junior Master Circuit voor meisjes O-11 in 2019 wist te winnen. Inmiddels speelt Anissa voor BC Drop Shot uit Den Haag. In het Junior Master Circuit is ze nog altijd actief: zaterdag komt ze in actie in de leeftijdscategorie O-17.

Het volledige speelprogramma van Aminah en Anissa is hier te vinden. We wensen hun allebei heel veel plezier en succes aanstaande zaterdag!