Tussen Arnhem en Nijmegen heerst een gezonde rivaliteit. Wat is er dan lekkerder dan winnen in het hol van de leeuw? Kiara en Chloe, ‘producten’ van de BC Mariken-jeugd en inmiddels speelsters in de bovenste seniorenteams, lukte het. Kiara won de damesenkel in categorie 4. Haar zus Chloe deed het zelfde in categorie 6. Beide dames moesten in hun finale de wedstrijd ombuigen na een verloren eerste set.

In categorie 4 was BC Mariken het best vertegenwoordigd. Daarin speelden ook Bram, Lynn en het damesdubbel Sara en Nancy. Het laatstgenoemde koppel, een gelegenheidsduo na een afzegging wegens ziekte van Sara’s zus, versloeg in de eerste ronde prompt hun als eerste geplaatste tegenstanders. Ze reikten tot de finale en moesten zich daarin na drie sets gewonnen geven. De winnaars hadden in hun eerste ronde-partij Lynn en Kiara verslagen.

Bram bereikte zowel in de herenenkel als in de herendubbel de finale in categorie 4. Helaas verloor hij beide finales. In de herenenkel kwam hij nog dichtbij: met de eerste set op zak verloor hij de tweede met 19-21. In de derde set ging zijn tegenstander vervolgens over hem heen.

Zondagochtend speelde ook Mart zijn halve finale in de herenenkel, categorie 8. Hij moest het opnemen tegen een in de derde klasse ongeslagen heer. Die bleek helaas te sterk.

Sara dubbelde dan wel in categorie 4, ze mixte en singelde in categorie 1. Zaterdagochtend speelde ze samen met Pepijn. In de competitie hadden ze nog niet eerder samengespeeld en helaas bleef het dit toernooi bij een wedstrijd. In de tweede set van hun eerste ronde-partij kreeg het koppel nog gamepoints, maar die waren niet aan hen besteed.

Pepijn singelde verdienstelijk in de hoogste categorie, maar strandde in de kwartfinale tegen een goede eerste divisiespeler. Toch won BC Mariken een beetje, want trainer Vincent ging er met de eerste prijs vandoor. In een mooie finalepartij versloeg hij het jeugdige talent Sebastiaan Li in drie sets.

Hoewel de supportersvlag met de jeugdspelers mee naar het RJK was, presenteerde de afvaardiging van BC Mariken zich toch als een team. Er werd volop aangemoedigd vanuit het BC Mariken-honk, achteraan de tribune en spelers coachten elkaar. Het kan niet anders of dat heeft bijgedragen aan bovengenoemde prestaties. Een meer dan geslaagd weekend dus!

Kijk voor alle uitslagen hier.