Op zaterdag 14 oktober vindt in Rosmalen het 11de Dubbel Recreanten Team Toernooi (DRTT) plaats. Dit toernooi is bij uitstek geschikt voor ‘recreatieve’ spelers: plezier maken staat centraal. Tussen het spelen door kunnen deelnemers kijken bij de kwartfinales en halve finales van de Yonex Dutch Open, het grootste internationale badmintontoernooi van Nederland.

Heb je zin om mee te doen? Stel dan een team samen en meld je via deze website aan. De ervaring leert namelijk dat het toernooi vaak snel vol zit. De inschrijving sluit uiterlijk vrijdag 15 september. Het toernooi wordt gehouden in Sportcomplex De Rosenborch (Rietpad 4, Rosmalen).

Toernooiopzet

  • Het DRTT is een teamtoernooi. Je speelt in een team van vier tot zes personen, bestaande uit twee of drie vrouwen en twee of drie mannen.
  • Er plaats voor maximaal 26 teams.
  • Gedurende de dag speel je met wisselende partners uit je team dubbelpartijen (heren-, damesdubbel en mix).
  • De wedstrijden worden georganiseerd in een roulatiesysteem zonder afvallers: alle teams spelen de hele dag.
  • Het toernooi is bedoeld voor recreatieve badmintonspelers. De organisatie hanteert geen strikte regels over welke spelers mee mogen doen. Voor hogere competitiespelers is het toernooi simpelweg niet leuk.
  • De inschrijfkosten bedragen 46,50 euro per team. Alle spelers krijgen daarmee gratis toegang tot de Yonex Dutch Open.
  • Spelers die geen lid van Badminton Nederland zijn, kunnen voor 10 euro extra toch meedoen. Daarmee worden zij tot eind 2024 lid van de bond. Alle leden van BC Mariken zijn al automatisch lid van Badminton Nederland.

Meer informatie? Kijk dan op www.landelijkrecreantenteamtoernooi.nl. Als je graag mee wil doen, maar geen volledig team op de been kunt brengen, kun je een bericht sturen naar de Recreanten- en Beheerscommissie (RBC).