BC Mariken kijkt alvast vooruit naar het volgende badmintonseizoen. We hebben goede hoop dat ons weer een ouderwets competitieseizoen te wachten staat.

Voor de seniorencompetitie ontving de technische commissie (TC) weer meer aanmeldingen dan voor het afgelopen seizoen. De afgelopen weken heeft de TC gewerkt aan de teamindeling. Op

woensdagavond 14 april om 20.30 uur

zal de TC de indeling bekendmaken tijdens een digitale bijeenkomst. Spelers die zich hebben aangemeld krijgen de link naar de bijeenkomst een aantal dagen van tevoren.

Gedurende bijeenkomst is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Mocht je een individuele vraag hebben, is daar na de bijeenkomst ruimte voor.

Ook dit jaar heeft de TC de teamindeling opgesteld aan de hand van het beleid dat de ALV heeft goedgekeurd. De volgende criteria zijn daarvoor in oplopende volgorde gehanteerd:

  1. Allereerst wordt iedere jeugdspeler geplaatst in een team op een niveau waarin hij of zij zich goed kan ontwikkelen. Over dit niveau wordt overlegd met de hoofdtrainer en de trainer van de desbetreffende jeugdspeler. We beschouwen de spelers onder de twintig jaar als jeugdspelers. Als peildatum nemen we 1 september 2021.
  2. We vragen iedere seniorentrainer een inschatting te maken van het niveau van zijn spelers die zich aangemeld hebben voor de competitie.
  3. We bepalen het niveau van de seniorenspelers aan de hand van het trainersadvies en resultaten uit het afgelopen competitieseizoen. Eventueel bekijken we andere resultaten, bijvoorbeeld uit eerdere competitieseizoenen.
  4. We bekijken de inzet en de opkomst op de trainingen. Als we hierover vragen hebben bespreken we dit met de desbetreffende speler en zijn trainer. Hierbij geldt: opkomst is voldoende of onvoldoende. We maken geen rangschikking op basis van opkomst.
  5. We houden rekening met de individuele voorkeuren van een speler voor het aantal heren/dames in een team en voor het spelen in een gemengd team of in een herenteam.
  6. Als een speler in het vorige seizoen concessies heeft moeten doen op zijn competitieniveau bij punt 3, proberen we dat dit seizoen te compenseren.
  7. We houden rekening met de individuele voorkeuren van een speler voor zijn teamgenoten mocht daar ruimte voor zijn na het doorlopen van bovenstaande punten.

* Als bovenstaande criteria geen uitsluitsel geven krijgt een competitiespeler uit het afgelopen jaar voorrang boven een speler die zich nieuw heeft aangemeld voor de competitie.

Met sportieve groet,
de Technische Commissie