Per 1 januari 2020 heeft BC Mariken nog maar één route tijdens het oud papier ophalen. Doordat afvalophaalbedrijf Dar steeds minder chauffeurs heeft die in de avonduren kunnen rijden, hebben alle Nijmeegse verenigingen minder routes toebedeeld gekregen. Voor onze vereniging betekent dit minder opbrengsten. Voor dit jaar wordt dit deels gecompenseerd, voor volgend jaar zal het bestuur minder inkomsten meenemen in de begroting.

Voor de seniorenteams heeft het als gevolg dat er minder vrijwilligers nodig zijn, namelijk twee in plaats van vier per maand. De technische commissie heeft de teams al een nieuwe indeling voor de rest van het seizoen gestuurd. Voor het komende seizoen zullen we kijken wat de beste praktische invulling is voor het oud papier ophalen.

In Nijmegen wordt oud papier en karton ingezameld door het bedrijf Dar. Ze krijgen daarbij hulp van het verenigingsleven in Nijmegen. De Dar verzorgt een chauffeur en het inzamelvoertuig en vrijwilligers van de vereniging laden het oud papier en karton in. De vereniging ontvangt daarvoor een subsidie over het ingezameld tonnage van het papier en karton, iedere keer dat door de vereniging oud papier en karton wordt opgehaald. Vorig jaar waren al de wijk en het tijdstip van ophalen veranderd, maar had BC Mariken nog wel twee routes.

Meer informatie over het oud papier ophalen vind je hier.

Met vriendelijke groet,
Bram Meijer
voorzitter technische commissie