Nu het huidige badmintonseizoen op zijn einde loopt, kunnen we de blik voorzichtig op het volgende richten. Half september gaat de competitie van start. Deze twee toernooien zijn geschikt om een paar weken eerder alvast wat wedstrijdritme op te doen.

Zaterdag 3 en zondag 4 september: BV Houten Warming-Up Toernooi
Op zaterdag 3 en zondag 4 september organiseert BV Houten het jaarlijkse Warming-Up Toernooi. De klassen 1 en 6 worden op zaterdag gespeeld, de klassen 4 en 8 op zondag. Zo houd je een weekenddag over om andere dingen te doen.

Per dag kun je je inschrijven voor maximaal twee onderdelen. De organisatie zegt bij zoveel mogelijk onderdelen de eerste wedstrijden in poulesysteem af te werken. Latere rondes worden in een afvalsysteem gespeeld.

Het BV Houten Warming-Up Toernooi 2022 is het eerste van zes toernooien dat onderdeel uitmaakt van het Regio Toernooien Circuit 2022-2023 in Regio Centrum. Daarom zijn er extra punten te verdienen voor de Nationale Ranglijst.

Inschrijven of meer informatie? Je vindt het toernooi hier op Toernooi.nl. De inschrijving sluit op zaterdag 6 augustus.

Zaterdag 3 september: Top Badminton Toernooi in Almelo
Op zaterdag 3 september vindt in Almelo de tweede editie van het TOP Badminton Toernooi plaats. Dit toernooi is voor zowel junioren- als seniorenspelers bedoeld.

Voor de senioren is er één speelklasse, bedoeld voor spelers uit de eredivisie tot en met de vierde divisie. Ook spelers uit de Nederlandse en Duitse eredivisie doen mee. Voor de junioren zijn er wel verschillende speelklassen: O19 (geboren in 2004 of later), O17 (2006 of later), O15 (2008 of later), O13 (2010 of later) en een opstapklasse (alle leeftijden, beginnende spelers).

Je kunt je inschrijven voor maximaal twee onderdelen. Het toernooi wordt georganiseerd door de stichting Badminton Promotie Oost. In september 2021 werd het voor het eerst georganiseerd.

Inschrijven of meer informatie? Je vindt het toernooi hier op Toernooi.nl. De inschrijving sluit op zondag 21 augustus.