Tijdens de persconferentie van vrijdagavond 14 januari heeft het kabinet bekendgemaakt dat binnensportlocaties in Nederland weer open mogen. Vanaf vandaag mogen we daarom weer badmintonnen. Het bestuur is blij dat BC Mariken daardoor weer meer badmintonmogelijkheden krijgt.

Komende zondag (16 januari) kunnen onze leden tussen 10.45 en 17.30 uur terecht in de Ark van Oost om vrij te spelen. Wie daar gebruik van wil maken, kan zich intekenen op het Google Spreadsheet-document dat zaterdag is rondgestuurd. Het bestuur wil zoveel mogelijk leden de kans geven om te komen badmintonnen, maar ook voorkomen dat iedereen tegelijk naar de sporthal komt.

Een overzicht van de huidige maatregelen:

  • Om de sporthal binnen te komen is voor iedereen van 18 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs verplicht.
  • Het dragen van een mondkapje is in de sporthal verplicht. Alleen tijdens het sporten mag het mondkapje af.
  • Anderhalve meter afstand houden is tijdens het sporten niet verplicht.
  • Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan. De competitie wordt zeker niet voor maandag 24 januari hervat.
  • Publiek is niet welkom.

Klik hier voor het overzicht op de website van de Rijksoverheid.

Jan Massinkhal
Onze Jan Massinkhal wordt op dit moment gebruikt voor de boostercampagne. Vermoedelijk kunnen we daar de komende twee weken nog niet badmintonnen. Het bestuur van BC Mariken onderzoekt op dit moment in overleg met de gemeente Nijmegen de alternatieven. In de komende dagen laten we weten hoe ons badmintonaanbod er de komende tijd uit zal zien.