Een stralende zon, de verkoeling van het water, een briesje door de haren en een drankje in de hand. Er bestaat waarschijnlijk geen betere manier om een zaterdagmiddag te brengen. En al helemaal niet als je voldaan mag terugkijken op het verzette werk van niet één, niet twee maar drie badmintonseizoenen.

Als vereniging bestaat BC Mariken enkel dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Ieder seizoen steken zij tijd in het organiseren van badmintontrainingen, activiteiten en andere zaken. Om hen daarvoor te bedanken sluiten we het seizoen altijd af met een vrijwilligersdag. Door de coronacrisis was dat de laatste twee jaar niet doorgegaan. Daarom mochten de vrijwilligers dit jaar extra worden bedankt voor hun werk.

Op zaterdag 18 juni, vlak na het middaguur, verzamelden we bij EuroParcs De Kraaijenbergse Plassen in Linden. Helaas paste de dag niet in de agenda van alle vrijwilligers even goed, maar desalniettemin was een flinke groep aanwezig. Een deel had de route vanuit Nijmegen – vanaf Keizer Karelplein zo’n 20 kilometer – zelfs op de fiets afgelegd.

Bij de steiger van het vakantiepark lagen drie motorbootjes voor ons klaar. Van 13.00 tot 17.00 uur konden we daarmee uit varen. De activiteitencommissie, die deze middag had georganiseerd, had iedere boot een koelbox met drankjes en een boodschappentas met hapjes meegegeven. Aan boord ontbrak het dus aan niets!

Zodra we de haven van het vakantiepark achter ons gelaten hadden, ging de koers op Cuijck. Na ongeveer een uur varen, legden we aan bij de haven van een strandtent. Terwijl de temperatuur opliep tot zo’n 30 graden, kwam dat als geroepen: hier konden we onze warme lijven laven aan het verfrissende water.

Op de terugweg maakte een enkel bootje nog even een omweg over de Maas, om vervolgens de steven te wenden en terug te varen naar de thuishaven. Ter afsluiting van de dag konden we daar onze zeebenen in het plaatselijke campingrestaurant weer langzaam laten wennen aan het vaste land.

Voorzitter Irene kijkt met veel plezier terug op het vrijwilligersuitje. ‘Het was een mooi moment om alle vrijwilligers van de vereniging (letterlijk) in het zonnetje te zetten voor hun inzet de afgelopen jaren’, zegt ze. ‘Voor een warme zomerdag was het een ideale activiteit: lekker uitwaaien op het water en later afkoelen in het water.’

Benieuwd wie er lid zijn van de verschillende commissies van BC Mariken? Kijk dan hier. De samenstelling van het huidige bestuur vind je hier. Lijkt het je misschien leuk om zelf vrijwilligerswerk oppakken? Stuur dan een berichtje naar het bestuur.