BC Mariken wil één vereniging zijn – waar iedereen met iedereen kan badmintonnen. Daarom hebben we het afgelopen voorjaar op de algemene ledenvergadering afgesproken dat we dit seizoen onze clubavond op vrijdagavond voor seniorenspelers anders inrichten. Het doel is eenvoudig: meer menging tussen verschillende spelersgroepen. Tegen meer verschillende tegenstanders spelen is leuker. Bovendien maakt het de vereniging nog hechter.

Vanaf vrijdag 6 september ziet de speelavond er iets anders uit. Hieronder lees je wat er verandert.

Speelrondes
We verhogen het aantal speelrondes op een avond. Doordat we niet om de 30, maar om de 20 minuten gaan wisselen, kun je tegen meer verschillende tegenstanders spelen. Speel ook eens met iemand met wie je normaal gesproken niet badmintont: de volgende ronde kun je weer met je teamgenoten spelen.

De speelrondes beginnen op de volgende tijden:

  • 20.30 uur
  • 20.50 uur
  • 21.10 uur
  • 21.30 uur
  • 21.50 uur
  • 22.10 uur
  • 22.30 uur

Het moment van wisselen wordt aangegeven door onze bel – in de hele Jan Massinkhal goed te horen. Om 23.00 uur zit het vrij spelen erop.

Trainingen stoppen eerder
Voor de trainende seniorenspelers is er meer tijd om partijen te spelen dan voorheen. Dit seizoen eindigen hun trainingen namelijk al om 21.00 uur. Tien minuten later kunnen zij in de speelrondes instromen.

Minder banen
Voor de zomer stonden er soms banen leeg. Dan vielen er grote gaten tussen de banen waarop wel gebadmintond werd. Dit seizoen huren we tijdens het vrij spelen geen 18, maar 12 banen. Omdat de rondes korter duren is het hopelijk minder erg om even langs de kant te wachten.

Op het eind van de avond komt er vanzelf meer ruimte. Zo kun je je badmintonweek afsluiten met een lange, uitputtende singelpartij.

Afhangen
Om het wisselen en doordraaien goed te laten verlopen blijven we onze afhangborden gebruiken. We vragen iedereen om met zijn of haar label een baan te reserveren. Aan het eind van een ronde kun je kijken met wie je de volgende ronde wilt spelen.

Ieder seniorenlid van BC Mariken heeft een label. Als je niet weet waar je label hangt, vraag dan even rond. Gastspelers kunnen gebruik maken van een gastlabel.

Speel met elkaar
Uit onze laatste ledenenquête bleek dat ál onze leden graag meer menging zouden zien. De clubavond op vrijdagavond is daarvoor het moment. Grijp je kans en daag een speler uit met wie je tot voor kort nooit speelde!