Afgelopen weekeinde is ook de jeugdcompetitie weer van start gegaan. BC Mariken doet daar dit seizoen met zeven verschillende teams aan mee. Vandaag blikt trainer Freek, tevens lid van de jeugdcommissie, vooruit. Wat staat onze jeugdteams te wachten?

De jeugdcompetitie verloopt dit seizoen anders dan we gewend zijn. Badminton Nederland heeft namelijk een nieuwe competitieopzet doorgevoerd. De bedoeling daarvan is dat kinderen meer partijen spelen en minder langs de kant zitten. Bovendien hoopt de badmintonbond de niveauverschillen te verkleinen, de tijd van een competitiewedstrijd in te korten en de reistijd te verminderen.

BC Mariken J1 (Klasse A, veren): Hanna, Sabine, Davin, Mees, Sasha
Dit team is vorig jaar in de O17-klasse kampioen geworden en miste op een haar het NK na een spannende verloren wedstrijd tegen Beca 2000. Dit jaar mag het team het proberen in de A-klasse, waar met veren shuttles wordt gespeeld. Aangezien het aantal A-teams relatief laag is, moet J1 het hele land doorreizen voor de uitwedstrijden. Maar dat betekent ook dat er veel tegenstanders zijn waar ze nog nooit tegen hebben gespeeld. Een mooie uitdaging!

BC Mariken J2 (Klasse B, veren): Evi de W., David, Lars, Luuk
David, Lars en Luuk speelden vorig jaar ook al samen in een team. Omdat Floor en Bente helaas dit jaar geen competitie wilden gaan spelen, moesten we op zoek naar nieuwe meiden. Gelukkig is Evi vanuit BC Smashing overgekomen om bij ons te spelen, wat een mooie aanvulling is voor dit team. In klasse B mogen jongens en meisjes door elkaar spelen, dus met drie jongens en één meisje is dit team compleet. Dit seizoen is er een aparte B-klasse met veren shuttles gemaakt, zodat ook team J2 dit jaar met veren shuttles kan gaan spelen.

BC Mariken J3 (Klasse C): Evi K., Imke, Simon, Tijl
Team J3 is nieuw qua samenstelling. Evi, Imke en Tijl hebben al wel competitie gespeeld, maar voor Simon is het de eerste keer dat hij (buiten wat invalbeurten vorig jaar) een hele competitie mee gaat doen. Dit jaar gaat het team het proberen in de C-klasse. In deze klasse mogen jongens en meisjes door elkaar spelen. Er worden vier enkels en vier dubbels gespeeld. We zijn benieuwd hoe dit ‘nieuwe’ team het gaat doen op dit niveau.

BC Mariken J4 (Klasse C): Fleur, Jasmine, Thije, Yannick
Ook team J4 is qua samenstelling anders dan vorig jaar. Iedereen heeft al wel competitie-ervaring, maar het is natuurlijk altijd wennen aan nieuwe teamgenoten. Ook dit team gaat komend jaar uitkomen in de C-klasse. Omdat dit het eerste jaar in de nieuwe competitieopzet is, is het afwachten hoe sterk de tegenstand gaat zijn.

BC Mariken J5 (Klasse C): Aniek, Annika, Jasmijn, Laura
Team J5 is ons enige volledige meidenteam. Want ook in de C-klasse mogen jongens en meiden door elkaar spelen en zijn er geen eisen qua aantallen jongens of meisjes per team. Ook dit team kent een nieuwkomer: Laura. Zij is vorig jaar begonnen met badmintonnen en gaat nu al de stap naar de competitie maken. Met drie ervaren competitiespeelsters erbij moet dat helemaal goed gaan komen. De C-klasse is een pittig niveau voor deze dames, maar we hebben er alle vertrouwen in!

BC Mariken J6 (Klasse Goud): Lars, Rens, Sepp
Als tegenhanger voor meidenteam J5 hebben we ook een team dat volledig uit jongens bestaat, namelijk J6. Deze heren komen alle drie uit Nijmegen-Noord en trainen in Sporthal de Boog. Misschien is dat wel een voordeeltje, omdat de thuiswedstrijden ook in de Boog worden gespeeld. Het team speelt in de klasse ‘Goud’, wat een nieuwe klasse is. In deze klasse worden er kortere wedstrijden gespeeld (games tot 15 punten), maar er wordt wel gespeeld op een volledig badmintonveld. We zijn benieuwd hoe deze jongens het dit jaar gaan doen!

BC Mariken J7 (Klasse Zilver): Sena, Shu Yi, Jens
Team J7 is ons nieuwkomersteam: alle spelers in dit team gaan voor het eerst competitie spelen. Daarvoor is er dit jaar een nieuwe klasse in het leven geroepen: de zilveren klasse. In deze klasse wordt er gespeeld op een kortere baan en worden er games tot 11 punten gespeeld. De teams bestaan ook maar uit drie kinderen, zodat er drie enkels en drie dubbels worden gespeeld. We hopen dat Sena, Shu Yi en Jens plezier krijgen in het spelen van competitie en dat ze veel gaan leren dit jaar!

Alle teams, veel succes en vooral heel veel plezier in de badmintoncompetitie! Het overzicht van de wedstrijden van alle juniorenteams vind je hier.