Afgelopen weekeinde waren er twee jeugdtoernooien waar BC Mariken-spelers aan hebben meegedaan. Allebei waren het leuke toernooien, waarop onze spelers veel mooie wedstrijden hebben gespeeld. En met uiteindelijk vijf eerste plaatsen was het een succesvol weekend voor BC Mariken!

Regionale Jeugdkampioenschappen in Amersfoort
Davin, Mees, Noëlla, Luuk L. en Aminah deden mee aan de Regio Jeugdkampioenschappen in Amersfoort. Luuk wist helaas net niet de finale van de U17 (plastic) te halen. Hij verloor nipt in drie games van de latere winnaar.

In de enkel heeft Noëlla de finale niet kunnen halen. Maar in de U17 (veren) klasse heeft ze met haar partner het gemengd dubbel U17 (veren) gewonnen!

In de jongensenkel U15 (plastic) strandde Mees in de poulefase, maar Davin haalde op overtuigende wijze de eerste plaatst in dit onderdeel. Mees en Davin pakten samen ook nog de eerste plaats in de jongensdubbel U15 (plastic).

Aminah deed alleen mee in de meisjesenkel U11. En hoe! Zij wist het toernooi op haar naam te schrijven door de finale met 22-20 in de derde game te winnen!

Klik hier voor alle uitslagen van de Regionale Jeugdkampioenschappen in Amersfoort.

GOKje in Geldrop
Sasha, Hanna, Sabine, Jasmijn en Laura R. deden mee aan het GOKje-toernooi van BC Geldrop. Sasha had twee zware partijen in de jongensenkel U18. Hij wist een wedstrijd te winnen, wat jammer genoeg niet genoeg was om de poule te winnen.

In de gemengd dubbel haalden Sasha en Sabine net niet de finale. In de poule eindigden alle koppels gelijk, maar Sasha en Sabine hadden te weinig wedstrijdpunten om als eerste in de poule te eindigen.

In de meisjesenkel won Hanna twee enkels in haar poule, maar na een spannende wedstrijd verloor ze van de uiteindelijke winnares. Sabine won ook twee enkels, maar één wedstrijd nipt met 22-20 en 21-19 en haalde daardoor ook de finale niet. Wel wisten Hanna (13 jaar) en Sabine (14) samen de eerste plaats in de meisjesdubbel U18 binnen te slepen. Een knappe prestatie!

Jasmijn won in de meisjesenkel U13 haar poule en kwam daarmee in de halve finale. Daarin was haar tegenstander net een maatje te groot. Laura strandde in dezelfde klasse in de poule. Ook in de meisjesdubbel U13 vielen Laura en Jasmijn niet in de prijzen.

Klik hier voor alle uitslagen van het GOKje-toernooi in Geldrop.