Afgelopen zondag kwamen veertien competieteams van BC Mariken in actie. Dat leverde vier overwinningen, drie gelijkspelen en zeven nederlagen op. Een rondje langs de banen.

BC Mariken 1: ongelukkig in de eindfase
Team 1 speelde zondagmiddag zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen, thuis tegen BC Iduna 1 uit Utrecht. Verscheidene spelers maakten hun debuut in de hoofdmacht van onze vereniging: Rick droeg voor het eerst het BC Mariken-shirt, terwijl Hanneke als invaller haar eerste partij in team 1 speelde. Lynn viel ook in: voor haar was de wedstrijd haar debuut in de eerste divisie.

Op de twee middelste banen van Sporthal de Boog werd vanaf 12.30 uur veel strijd geleverd. Ruim drie uur later stond er een 2-6 nederlaag op het scoreformulier. Rick won zijn singel, Pepijn en Helena hun mix. Toch had er meer in gezeten: de herendubbel van Rick en Pepijn, de singel van Roy en de mix van Roy en Lynn waren krappe driesetters. Komende zondag komt koploper BV Almere 2 naar De Boog.

Meer mooie potten in De Boog
Team 2 had zondagochtend al knap zijn thuiswedstrijd van BV Almere 7 gewonnen: 5-3. Voor Thijs was het zijn eerste wedstrijd na zijn vakantie. Prompt won meteen zijn dubbel en singel.

‘s Middags ging team 7 voor het eerst de baan op. Voor Reena, Maddie, Floris en Raf was het hun eerste wedstrijd in de seniorencompetitie, maar daar was weinig van te merken. Alle spelers wonnen een partij, Floris zelfs twee. Einduitslag: 5-3 winst.

Vermeldenswaardig zijn ook de overwinningen van team 8 (uit tegen NSBC Stuban 5, 1-7) en team M1 (thuis tegen BC Kerkdriel M1, 6-2). Beide teams staan na twee overwinningen in de eerste twee competiewedstrijden in de tussenstand bovenaan.

Vijf juniorenteams in actie
Onze jeugdteams hadden zondag een beetje pech: sommige tegenstanders hadden geen compleet team. Zowel team J4 als J5 konden daardoor niet alle partijen spelen. De partijen die wel gespeeld konden worden, waren over het algemeen spannend!

Team J1 ging in eigen huis onderuit tegen BC Inside ‘82 J1. Na acht partijen, waaronder vier driesetters, was de einduitslag 3-5. Team J2 en J6 troffen ieder een sterkere tegenstander, maar de uitslagen verraden dat er wel voor ieder punt gestreden is.