Op zaterdag 16 oktober organiseerde de Nijmeegse badmintonvereniging Het Roze Veertje een toernooi speciaal voor de lhbti-gemeenschap. BC Mariken hielp mee met de organisatie en streed om de prijzen. Shoghi doet verslag.

De meesten van jullie zullen hier niet van op de hoogte zijn, maar jaarlijks wordt er in Nijmegen een internationaal sporttoernooi georganiseerd speciaal voor homo’s en lesbiennes. Er wordt dan gezwommen, gevolleybald, gevoetbald, hardgelopen en ook gebadmintond!

Het badmintononderdeel wordt door Het Roze Veertje georganiseerd, een Nijmeegse badmintonvereniging voor onze roze medemens. Maar dit jaar was het een beetje anders, want het Roze Veertje heeft hulp gekregen van twee bekenden van ons: Rinske en Nathalie. Zij hebben meegeholpen met de hele organisatie van het toernooi. Namens onze club hebben Jeroen, Mark en ikzelf meegespeeld. We hadden al met al dus een goede BC Mariken-vertegenwoordiging.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. ’s Ochtends waren de singles aan de beurt, ’s middags de dubbels. Het niveau gaat niet van 1 t/m 9, zoals wij gewend zijn, maar van A+ t/m C-. Op dit toernooi werd van B+ t/m C- gespeeld (B+ en B- met veren, C+ en C- met nylon). Er waren maar liefst 72 deelnemers uit Noorwegen, Zweden, België, Zwitserland, Duitsland en natuurlijk ook Nederland. 15 mensen stonden op de wachtlijst en moesten worden teleurgesteld omdat het maximum aantal deelnemers was bereikt. Blijkbaar was iedereen na corona toe aan een leuk toernooi.

Tja en hoe is de vangst voor BC Mariken geweest? Niet verkeerd: vier medailles! Mark speelde dubbel met zijn zus in C+ en haalde brons, Jeroen en ik hebben goud gehaald in de dubbel B- en alsof dat nog niet genoeg was, heeft Jeroen ook nog een keer goud gehaald in single B-! Jeroen vertelde vantevoren al dat hij goud rook, en blijkbaar heeft hij een goede neus.

’s Avonds was er nog een gezamenlijke maaltijd van restaurant De Plak en daarna een feest tot 12 uur. Al met al dus een mooi toernooi dat perfect georganiseerd was (bedankt Rinske en Nathalie!). Een goede opmaat voor de Eurogames 2022, een groot Europees roze sporttoernooi dat eind juli in
Nijmegen zal plaatsvinden.