Op vrijdag 1 en 8 september is de Jan Massinkhal helaas niet beschikbaar voor ons. Hieronder volgt meer informatie over de vervangende opties deze avond. Graag lichten wij eerst nog wat meer toe over de uitvalsavonden op vrijdag dit seizoen.

Uitvalsavonden dit seizoen
Het bestuur verstuurt aan het eind van de lente/begin van de zomer zomer de aanvraag voor de zaalhuur voor het aanstaande seizoen. In principe vragen wij elke vrijdagavond tijdens het speelseizoen aan. De gemeente is de eigenaar van de hal en beoordeelt die aanvraag. Elk jaar zitten er uitvalsavonden tussen, met name wanneer de gemeente grote evenementen wilt organiseren in de Jan Massinkhal waarvoor ze op vrijdagavond al gaan opbouwen.

Voor aankomend seizoen zijn er, in onze ogen, erg veel uitvalsavonden in de Jan Massinkhal. Wij hebben daarom een gesprek gehad met enkele mensen van de gemeente over dit probleem. In het verhuurcontract van de Jan Massinkhal staat echter dat ze ons meerdere keren per jaar mogen weigeren vanwege evenementen. Dit in tegenstelling tot andere hallen van de gemeente waar dit niet zomaar mag.

De gemeente heeft wel met ons gekeken naar vervangende opties, maar er zijn eigenlijk te weinig sporthallen in Nijmegen beschikbaar. Bovendien is geen enkele hal zo groot als de Jan Massinkhal. Wij vinden dit erg vervelend voor alle badmintonners en hebben geprobeerd zoveel mogelijk vervangende opties te vinden.

Houd onze website en kalender de komende tijd goed in de gaten om te zien op welke vrijdagavonden we waar kunnen badmintonnen. De vervangende opties zijn met name de Sporthal de Spil, Sporthal Meijhorst en Sporthal de Boog. We proberen om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om in ieder geval te spelen maar het zal voor iedereen aanpassen zijn.

Vervangende indeling op vrijdag 1 en 8 september

Junioren
Trainingsgroepen A en E trainen in de Spil om de gebruikelijke tijd, dus 18.30 tot 20.00uur. Trainingsgroepen B, C en D trainen in de Meijhorst op de gebruikelijke tijd, dus 18.30 en 20.00uur. Dit geldt voor 1 en voor 8 september. De adressen van de sporthal vind je in de alinea hierboven via de link.

Senioren
Trainingsgroep B en C, die training krijgen van André kunnen gebruik maken van de Sporthal de Meijhorst. Deze sporthal is beschikbaar voor senioren van 20.00 tot 23.00 uur. De trainingstijden zijn onveranderd. We verwachten dat er 2 tot 3 banen beschikbaar zijn voor het vrij spelen tijdens de training, na de training vanaf 22.00 uur zijn alle banen beschikbaar voor vrij spelen. Deze banen mogen gebruikt worden door onze recreantspelers (of ná de trainingen door groep B en C).

Trainingsgroep E kan gebruik maken van Sporthal de Spil. Trainer Simon is met vakantie, een vervangende trainer wordt nog gezocht. De training start zoals gebruikelijk om 20.30 uur. Tijdens de training zullen er naar verwachting geen banen voor vrij spelen beschikbaar zijn. Van 21.30 tot 23.00 uur zijn alle banen beschikbaar voor vrij spelen voor spelers uit trainingsgroep E en voor recreanten.

Voor de trainende leden die geen training hebben op vrijdag zal er helaas geen mogelijkheid zijn om vrij te spelen. Zij hebben wel de mogelijkheid om voor of na hun training op dinsdag vrij te spelen.