De badmintongroep voor Parkinsonpatiënten die BC Mariken deze maand is gestart, komt langzaam maar zeker op gang. Gisteravond vond de eerste training plaats. En heuglijk nieuws: bij het geven van de training helpt een oude bekende van onze vereniging mee: niemand minder dan Joop Speekenbrink!

De trainingen vinden iedere maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur plaats in de sportzaal van de HAN (Kapittelweg 35). Na het badminton is er nog tijd om gezellig bij te kletsten met een kopje koffie of thee.

Joop, die zelf ook Parkinson heeft, omschrijft zichzelf als een ‘badmintonbeest’. Al zijn hele leven is hij als speler en trainer ‘op alle gebieden’ met badminton bezig. ‘Van badminiton tot recreatiebadminton en topbadminton’, zegt hij. ‘Nu is er de uitdaging om als badmintontrainer met Parkinson te zien wat wel, of juist niet kan.

Helena Cockx, die als arts-onderzoeker bij de Radboud Universiteit betrokken was bij het opzetten van de P-badmintongroep en ook de trainingen verzorgt, is maar wat blij met Joops hulp. ‘Hij is super enthousiast’, vertelt ze. ‘We hebben al een paar brainstormsessies gehad om na te denken over oefeningen. We zijn een leuk team geworden!’

Wat badminton mensen met de ziekte van Parkinson kan brengen? Daarover is Joop duidelijk: ‘Veel plezier in een fantastische sport.’

Ben je geïnteresseerd in de P-badmintongroep? Meer informatie over de groep vind je hier.