BC Mariken-trainer Brian Wassink is afgelopen zondag in Almere Nederlands kampioen geworden in het gemengd dubbel. Samen met zijn partner Jaymie Laurens rekende hij in de finale in drie sets af met Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono. Het is de eerste nationale titel voor Brian.

Op voorhand waren Brian en Jaymie misschien niet de favoriet in deze finale, maar in de eerste set was daar niets van te merken (21-14). In de tweede set kwamen zij dankzij goed spel vervolgens al dicht bij de overwinning. Bij 17-17 hing de titel in de lucht, maar het lukte Ties en Alyssa toch om een derde set af te dwingen (18-21). In die derde set pakten Brian en Jaymie al vroeg een voorsprong, die zij niet meer uit handen gaven (21-16).

Bekijk hieronder de laatste twee rally’s van de gemengd dubbelfinale, waarin Brian eerst een van zijn tegenstanders letterlijk omver smasht, om vervolgens de titel binnen te slepen.


Hoewel andere BC Mariken-deelnemers niet met een nationale titel op zak naar huis gingen, waren de resultaten niet onverdienstelijk. Trainer Gijs Duijs strandde in de gemengd dubbel in de kwartfinale, waarin hij van Brian verloor. In de herendubbel reikte hij wel tot de halve finale. Daarin verloor hij van de latere winnaars Andy Buijk en Ruben Jille.

In de kwalificatie op vrijdag waren ook Jesse Stekelenburg en Wietse Essink, allebei spelers van BC Mariken 2, in actie gekomen. Jesse wist in de herendubbel een ronde te overleven, maar verloor daarna van twee nationale selectiespelers. In de singel kon hij net niet stunten. Wietse trof in zowel de herenenkel als de -dubbel betere tegenstanders – geen schande op zo’n sterk bezet toernooi.

Brian, van harte gefeliciteerd met je eerste NK-titel! Een overzicht van alle uitslagen en kersverse Nederlands kampioenen vind je hier.