Al vele jaren maakt BC Mariken gebruik van de Jan Massinkhal. Gisteren schreven De Gelderlander en Omroep Gelderland dat onze vertrouwde zaal mogelijk plaats moet maken voor een gloednieuw zwembad mét sporthal. In dit artikel zetten we op een rij wat er tot nu toe bekend is.

Naast badminton wordt de Jan Massinkhal ook gebruikt voor andere sporten door sportverenigingen of scholen en in het weekend wordt de hal vaak gebruikt voor grote evenementen. Het complex is al bijna veertig jaar oud en zal over enkele jaren gerenoveerd moeten worden.

De gemeente Nijmegen heeft echter ook plannen om een nieuw zwembad te bouwen in de buurt van de hal, ergens in de Winkelsteeg. Mogelijk wordt dit samen getrokken met de bouw van een nieuwe hal. Hoogstwaarschijnlijk stemt de gemeenteraad op woensdag 21 december over de plek waar dit nieuwe zwembad gebouwd zal worden.

Voor de Jan Massinkhal zijn er grofweg twee opties:

  • Het nieuwe zwembad komt naast de Jan Massinkhal. Het plan is in dat geval om een nieuw multifunctioneel sportcentrum te bouwen. De gemeente wil dat de bestemming van dit nieuwe centrum vergelijkbaar blijft als de Jan Massinkhal. Dit betekent dus dat de hal ook geschikt is voor grotere evenement of als noodopvanglocatie. De nieuwe hal zou minstens even groot worden als de huidige.
  • Het nieuwe zwembad komt op een andere plaats te liggen. De Jan Massinkhal blijft in dat scenario in haar huidige vorm bestaan. Er zullen wel grotere renovaties moeten plaatsvinden in de komende jaren. Hierover zijn nog geen details bekend.

De gemeente heeft onze vereniging al betrokken in het proces waardoor we mee kunnen praten en denken over de ontwikkelingen rondom de Jan Massinkhal. Door alle belanghebbenden is aangegeven dat er zorg moet zijn voor een goed tijdelijk alternatief tijdens de verbouwing.

Via deze link kan je de agenda van de gemeenteraadsvergadering bekijken en te zijner tijd de vergadering volgen.