Afgelopen 18 t/m 21 juli was weer de 4Daagse in Nijmegen en dit jaar liepen er meerdere BC Marikenspelers mee. Graag vertellen zij aan jullie hoe dé wandeltocht der wandeltochten dit jaar is verlopen voor hun.

Lilian
“Het zit er weer op en we hebben het gehaald! Na een taaie editie ben ik trots op mijn 7e kruisje en mijn wandelmaatje die met dikke blaren toch heeft doorgezet om haar eerste officiële kruisje op te halen. Super leuk ook dat ik Michelle en Manon even gezien heb op de route en uitgezwaaid ben door Paul de Bruin. Op “lekkere” muziek hebben we de 160 km volbracht met als tophit de engelbewaarder. We hebben deze 37x gehoord. Echt waar, we hebben het geturft als afleiding. Zelfs oma DJ onderweg had deze op haar playlist staan. Nu weer op naar een mooi badminton seizoen.”

Taco & Suze
“Voor Suze (12) was het erg vroeg opstaan. 04.30 wekkertje treintje en rond 6u verzamelen bij het Vteam groep kids die dit evenement extra steun gezelligheid en ruimte biedt om de kids bij alle goed doelen te betrekken zoals vrede, vriendschap veteranen en andere activiteiten. Elke dag kon ze de burgemeesters van een stad of dorp de hand schudden. De eerste 2 dagen liep Fennanda mee en op woensdag en donderdag heeft Taco meegelopen.
Ze had het super naar der zin ondanks dat het dinsdag best heet was. De woensdag ging al beter via Beuningen en donderdags zat de sfeer er goed in. Veel samen met Luuk en Aniek opgelopen en de 7 heuvelen viel best mee.
De vrijdag ging als een trein waardoor we eigenlijk te vroeg bij de militairen in Malden lang pauze konden houden. Vier dagen hakken er wel in wanneer je moet wachten, je kunt dan beter doorlopen. Hierna hadden we gelukking nog de hele Via Gladiola. Prachtig om daar door heen te lopen en Tonnie Roelof en Paul Bruin stonden nog met presentjes en gladiolen langs de kant! Wat wil je nog meer!
We hebben erg genoten en gaan volgend jaar voor de 40 km. Jullie toch ook?”

Lynn & Bram
“Dat was hem dan, onze eerste Vierdaagse! Wat hebben we genoten onderweg en wat is het een feest. Ook deze kant van het evenement is echt de moeite waard om eens mee te maken!
We hebben heerlijk wandelweer gehad, en ook wel de nodige pijntjes aan enkels, voeten en achillespezen. Maar na 4×50 kilometer aftikken binnen de tijd is dan ook het eerste kruisje is binnen!! Je hoort het goed, want beiden zouden we hem toch nog wel eens willen lopen! Dus wie weet krijgen we in de komende jaren ook het kruisje mét kroontje.
Een shout out naar Paul Bruin die ons elke ochtend om vier uur (!) tussen het dronken volk uitzwaaide. Daarnaast ons ook elke dag binnenhaalde op de Wedren!”

Manon & Michelle
“De 4daagse zit er weer op! We hebben gelachen, geklaagd, gezongen en vooral enorm genoten! Op sommige momenten hadden we het zwaar maar we hebben op vrijdag vol trots ons kruisje mogen ophalen. We hebben veel steun gehad onderweg van vrienden en familie, waaronder ook veel Marikenezen; we kwamen onze medewandelaars Lilian en Bram tegen, aanmoedigingen van Vicky langs de route, high five van Thijs en Lara in Lent, biertjes van Kevin en van Jorn en Isis, uitgezwaaid door Paul in de ochtend, en Wouter die ons meerdere keren per dag kwam opzoeken langs de route. Veel dank daarvoor! Ook zijn we heel trots dat we ruim €1100 euro hebben opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar schildklierknobbels. Na al dat wandelen is het nu weer tijd om ons voor te bereiden op het nieuwe badminton seizoen!”

Aniek & Luuk
“Pff, wat was dat vroeg opstaan elke morgen, maar we hebben het gehaald! Vier dagen heb ik (Aniek) met mijn vader (Luuk) en mijn vriendin Sofie en haar vader 30 km gelopen.
We mochten elke ochtend als eerste 30 km lopers starten met het Vteam en wat was het een mooi feest in elk dorp. Maar na vier dagen was het ook wel goed dat het klaar was en konden we ons eerste kruisje halen! Daarna konden we ook nog een cheque van meer dan 2200 euro overhandigen aan stichting Tutu! Volgend jaar weer? Misschien…..”