Ons herenteam BC Mariken M1 dendert dit seizoen over alle concurrentie heen. Mark Graat doet verslag van de laatste wedstrijd tegen NSBC Stuban M1.

Afgelopen zondag stond er een heuse stadsderby op het programma voor team M1, want onze vrienden van NSBC Stuban kwamen op bezoek. Waar de Stubanezen plus ondergetekende het frisse, gure weer op de fiets trotseerden, gaf de rest van team M1 de voorkeur aan de verwarming van de auto.

De heenwedstrijd eerder dit seizoen was met meerdere spannende driesetters in een nipte 3-5 overwinning geëindigd. Eens kijken of we onze titelaspiraties kracht konden bijzetten met een ruimere overwinning.

De eerste dubbel viel ten prooi aan Stuban. Mark G. en Jeroen kregen in het begin van de eerste set geen vat op het agressieve, snelle spel van Stuban. Ook de netband was Stuban gunstig gezind. Al snel keken Mark en Jeroen tegen een onoverbrugbare achterstand aan. De tweede set was dankzij tips van Lilian een stuk spannender. Het ging gelijk op, maar uiteindelijk viel het toch de kant van Stuban op. 0-1 achter dus.

Mark K. en Shoghi lieten vervolgens zien hoe het wel moest. Shoghi had zijn valiumpje ingenomen en stond zeer ontspannen op de baan. Misschien dat de afwezigheid van Brenda en de door ons uitgenodigde toeschouwers hierbij hielp. Mark en Shoghi moesten er even inkomen. In het begin waren er een paar misverstandjes, maar toch trokken ze de eerste set met ruime cijfers naar zich toe. De tweede set gaven ze de heren van Stuban geen enkele kans meer. 1-1.

Dan de enkels. Jeroen en Mark G. hadden de vorige keer hun enkels verloren en waren uit op revanche. Jeroen en zijn tegenstander Flip maakten er een hoogstaande wedstrijd van met veel lange rally’s waarbij het ene punt nog mooier was dan het andere. Jeroen slaagde erin de eerste set met klein verschil te winnen, 21-18. De tweede set leek ruimer naar Jeroen te gaan, maar Flip zette nog aan voor een flinke inhaalrace. Helaas voor hem was het toch Jeroen die aan het langste eind trok en wederom met 21-18 de set binnenhaalde. 2-1 voor ons!

Mark G. kreeg ook zijn revanche tegen Daniël. Door hem flink het achterveld in te drukken kon Daniël niet zijn favoriete spelletje spelen en ging hij veel fouten maken. Mark zelf speelde verrassend solide, gaf weinig kansen weg en had ook wel wat mazzel dat alles net goed viel. Tot zijn eigen verbazing boekte Mark een overwinning in straight sets. Een 3-1 voorsprong!

Mark K. verdient een speciale vermelding: hij is dit seizoen nog ongeslagen in de enkels. Zondag werd ook tegenstander Jelte aan zijn zegekar gebonden. Maar Jelte was niet van plan zich zonder slag of stoot gewonnen te geven en ging goed mee met het spel van Mark. Zelfs na het verliezen van de eerste zet, gooide Jelte er nog een schepje bovenop, waardoor een mooi badmintongevecht ontstond. Toch was Mark op de beslissende momenten constanter en beter en zette hij de 4-1 op het scorebord.

Shoghi kende in het begin van de eerste set de nodige pech door een aantal shuttles enkele millimeters uit te slaan, maar hij herpakte zich uitstekend. Tegenstander Matthijs verweerde zich kranig, maar had geen antwoord op de goede variatie van Shoghi. Een overwinning in straight sets was het gevolg. Tevreden liep Shoghi de baan af. Ingewijden meldden nog dat de quote ‘ik ruik het goud’ uit zijn mond te horen was.

Aan Stuban de nobele taak om de eer hoog te houden in de laatste twee dubbelpartijen. Jeroen en Mark K. lieten echter op niet mis te verstane wijze weten dat er geen sinterklaascadeautjes uitgedeeld werden. Tegenstanders Jelte en Mark (ja, er waren er verdeeld over de teams maar liefst drie) kregen geen grip op het goede spel van de Marikenezen. Dit kwam met name tot uiting in de tweede set, die met maar liefst 21-3 naar Mariken ging.

Mark G. en Shoghi gingen wat moeizamer van start, keken lang tegen een kleine achterstand aan, maar wonnen de eerste set alsnog. Daarna was het verzet van tegenstanders Sven en Matthijs gebroken en werd de beslissende set eenvoudig binnengehaald.

Een 7-1 overwinning was het resultaat, plus een versteviging van de koppositie in de poule! Stuban toonde zich een waardig en sportieve verliezer, wat resulteerde in een lange en gezellige nazit in de kantine. Shoghi had een zelfgemaakte amandelspijs meegenomen die goed in de smaak viel. Stuban staat nu op de zesde plaats, maar heeft nog alles om voor te spelen, omdat de onderlinge verschillen in de ranglijst uiterst klein zijn. BC Mariken M1 vervolgt de competitie aanstaande vrijdag als trotse koploper met een uitwedstrijd tegen de hekkensluiter, BC Kerkdriel.

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken M1 tegen NSBC Stuban M1. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier.