Afgelopen zondag speelde het mannenteam uit tegen BC Deto. Thijs doet verslag van de wedstrijd.

De eerste wedstrijd werd nog verplaatst, maar afgelopen zondag was het dan toch zover. Ook voor BC Mariken M1 is het seizoen begonnen!

Hoewel het een uitwedstrijd was tegen BC DETO, voelde het toch een beetje als een thuiswedstrijd: voor sommigen dichter bij huis dan thuiswedstrijden en tevens voormalig thuisbasis van BC Mariken.

Helaas was het team niet compleet; Mark Graat is vanwege een ongeluk met de fiets enkele weken uitgeschakeld en Maarten was nog niet hersteld van een hardnekkig coronaatje. Gelukkig was Jeroen Jansen bereid in te vallen, zijn team moet nog even wachten op hun eerste wedstrijd.

In de eerste dubbel moesten Jules en Thijs duidelijk nog even wakker worden. Er werden weinig shuttles binnen de lijnen en over het net gespeeld, met als resultaat een snelle 8-0 achterstand. Het tweede deel ging wel gelijk op, maar de achterstand was niet meer recht te zetten. Vervolgens vielen ze tussen de games weer in slaap en keken ze in de tweede game tegen een nog grotere achterstand aan: 11-0. Ze bleven positief, het tweede deel van de game werd gewonnen en het dieptepunt van het seizoen was nu al bereikt. Vanaf nu kan het alleen maar beter.

Intussen waren Jeroen en Shogi beter uit de startblokken gekomen. Groot voordeel was dat ze vorig jaar al samen in een team speelden en ze elkaar prima aanvoelden. Het ging gelijk op en de eerste game werd knap in de verlenging gewonnen. Maar BC DETO gaf zich nog niet gewonnen, hoewel dit even anders leek toen er tussen beide spelers onenigheid ontstond tijdens een rally. Hierdoor stopte een speler tijdens de rally met spelen en liet het zijn partner maar opknappen. Het werd een spannende wedstrijd, die uiteindelijk in de verlenging van de derde game naar BC DETO ging.

Jules trapte vervolgens de enkelpartijen af. Net als in de dubbel stond snel een forse achterstand op het bord, maar nu wist hij met goed spel het tij te keren. Nou ja, bijna dan. De eerste game werd nipt verloren: 21-19. Hij wist het goede spel wel door te zetten in de volgende twee games en na een gelijk opgaande strijd was het eerste punt van het seizoen een feit.

Thijs kon in zijn single het juiste gevoel nog niet vinden. De eerste game werd nog spannend, maar hij moest toch in twee games zijn meerdere erkennen in zijn opponent.

De enkelpartijen van Jeroen en Shogi werden beide nagelbijters. Jeroen speelde sterk en maakte er een mooie wedstrijd van om naar te kijken. In de verlenging van de derde game mocht hij even aan de overwinning ruiken, maar zijn tegenstander maakte op dat moment de minste fouten. Shogi wist het zijn tegenstander ook erg lastig te maken, maar had geen antwoord op de diepe shuttles die telkens op de lijn vielen. Beide games konden beide kanten opvallen, maar helaas vielen ze niet de kant op van BC Mariken.

Gezien het wedstrijdbeeld vonden we dat we wel recht hadden op wat meer punten. De dubbel van Jules en Jeroen kon wederom beide kanten opvallen. Maar na veel strijd moesten we ook dit punt met 25-23 en 21-19 aan DETO laten. Thijs en Shogi wisten wel nog relatief makkelijk te winnen, waardoor de zeer geflatteerde 6-2 eindstand op het formulier stond.

Na nog even gezellig napraten in de kantine, was Jules weer ruim op tijd thuis om van de voetbalklassieker te genieten. Nou ja, genieten… Hopelijk is hij hier vrijdag van hersteld, dan staat alweer de volgende wedstrijd van BC Mariken M1 op het programma.

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken M1 tegen BC Deto M1. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier. Lees ook deze voorbeschouwing van Jules op het huidige seizoen.