Na een paar competitievrije weekenden werden er afgelopen weekend weer wedstrijden gespeeld. Zondag nam BC Mariken 9 het op tegen BC Oss 2. Team 9 doet verslag van de wedstrijd.

Afgelopen zondag ging team 9 richting Oss voor hun inhaalwedstrijd. Met een analyse van het andere team en de nodige voorbereidingen zou het een beslissende battle kunnen worden. Jeroen: ”De teams waar we tot zover tegen hebben gespeeld zitten qua speelniveau erg dicht bij elkaar. Ook in de standen zie je heel veel 3 setters terug. Dit maakt het wat zwaarder, maar juist erg leuk!”

Team 2 van BC Oss neemt het op tegen Jeannette, Loes, Bas, Douwe en Jeroen. De herendubbel gaat in de eerste set gelijk tegen elkaar op. Douwe en Jeroen krijgen met hun aanvallende slagen veel punten. Er komen veel smashes en de rally’s zijn kort. Deze set wordt 14 – 21. In de tweede set wordt er meer risico genomen door de shuttle meer te plaatsen. De tweede set gaat helaas toch met 22-20 naar de tegenstander. Vol goede moed start de derde set. In een paar minuten is het 0-11 voor Mariken. Er gaan wat punten naar BC Oss, maar de derde set wordt ruim gewonnen 4-21.

Tegelijkertijd wordt de damesdubbel gespeeld. Jeannette en Loes spelen een spannende eerste set die met veel tegenstand wordt gewonnen door Mariken. Met een stand van 19-21 gaan de dames aan de slag met korte netslagen. Er wordt gestreden en BC Oss wint nipt met 22-20. Met de tips van Bas en een fijne teamspirit wordt de winst ruim behaald met 12-21.

In de traditionele, maar warme zaal zijn er veel fans en familie aan de zijlijn. Er komt een verzoek om 4 enkel wedstrijden tegelijk te starten. De zaal lijkt steeds warmer te worden nadat Bas de druk verhoogt door winst te behalen in zijn enkelwedstrijd. Loes speelt een hele goede wedstrijd tegen Nienke, maar verlies de enkelpartij. Jeannette pakt veel punten, maar verliest helaas haar derde set. Bij de enkelwedstrijd van Jeroen volgt er een derde set. Mariken krijgt er een winstpunt bij en kijkt vol verwachting uit naar de mixpartijen. Tussenstand 2-4 voor Mariken.

Bas en Jeannette spelen als ervaren mixpartners een hele mooie wedstrijd. Ze spelen aanvallend en plaatsen de shuttles goed waardoor de tegenstander weinig punten pakt. Wat een puntenregen voor Mariken, standen 9-21 en 13-21. Douwe en Loes speelde hun eerste competitiewedstrijd samen en hebben in Oss een hele mooie aanvallende wedstrijd laten zien. Wat een souplesse in het lopen! Met 19-21 en 12-21 winst voor Mariken sluiten ze een hele goede en gezellige competitie dag af.

Winst voor Mariken 9 met eindstand 6-2!

We hopen op wat fans komende zondag in Sporthal de Boog voor onze thuiswedstrijd.