Afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden van competitieseizoen 2023-2024 gespeeld. Een spannend weekend voor team 6, zij konden namelijk kampioen worden! Michelle doet verslag van de kampioenswedstrijd.

De afgelopen weken waren spannend in de top 4 van de onze competitiepoule. Na een aantal wisselingen over en weer stonden we na vorige week bovenaan, 4 punten boven nummer 2, en 5 punten boven nummer 3 en 4. Na wat rekenwerk was onze taak voor deze zondag duidelijk: 4 punten halen en dan zijn we sowieso kampioen! We hadden al vernomen dat onze tegenstander BC Deto maar met 1 dame zou zijn, dus 3 punten (VD, VE2 en GD2) kregen we al meteen cadeau. Gemotiveerd en met wat lichte zenuwen trokken we op zondagochtend ten strijde richting BC Deto. 1 puntje erbij halen moest lukken… toch?

In een doodstille hal, waar je een speld kon horen vallen, begonnen we met de wedstrijden. Gelukkig was er wat publiek aanwezig om de stilte zo nu en dan te doorbreken. Jeroen kwam kijken en had de fles bubbels al mee. Ook was coach Vicky speciaal voor ons naar Nijmegen gekomen om ons te coachen.

Jorn en Bart mochten beginnen met de herendubbel. Ze hadden wat opstartproblemen dus de eerste set werd helaas verloren. In de 2e set waren ze duidelijk opgewarmd en streden ze hard om een 3e set binnen te halen. Na een bloedstollende verlenging werd de 2e set helaas verloren met 28-26.
Vervolgens was het de beurt aan Bart en Michelle voor hun singles. De tegenstander van Bart speelde erg sterk en de wedstrijd werd helaas in 2 sets verloren.
De single van Michelle ging redelijk gelijk op en tegen het einde van de 2e set leek er nog wel een 3e set in te kunnen zitten, maar toch werd ook deze wedstrijd in 2 sets verloren.
Daarna was het de beurt aan Jorn om de single te spelen. Na een verloren 1e set, waarin Jorn vooral last had van zenuwen, won hij de 2e set. De 3e set ging heel gelijk op, met rally’s die wel dagen leken te duren. Na een mooi gevecht ging de overwinning helaas toch naar de tegenstander.
Met nog maar 1 wedstrijd op de planning werd het toch wel spannend of we het puntje gingen binnenhalen. Ea en Wouter moesten het gaan doen in de mix! Een pittige opgave want het mixkoppel van de tegenstander had nog maar weinig punten verloren in de competitie. Ze bleken ook nu helaas een maatje te groot, en de mix werd verloren in 2 sets.

Met 3 punten op zak was het dus nog onzeker waar we zouden eindigen in onze poule. De fles bubbels ging helaas ongeopend mee richting de Boog.

We hoorden gelukkig relatief snel dat een van onze concurrenten 1 punt onder ons eindigde. Op de andere 2 concurrenten moesten we wat langer wachten, zij speelden namelijk pas in de middag tegen elkaar. Gelukkig hadden we een lijntje weten te leggen met Wageningen en hoorden we vrij snel dat het daar na 2 wedstrijden 1-1 stond, wat betekende dat ze ons allebei niet meer konden inhalen! Het was ondanks de nederlaag van die ochtend toch gelukt:

TEAM 6 IS KAMPIOEN!!

In de Boog konden de bubbels dus gelukkig alsnog open en we hebben onze overwinning goed gevierd tijdens de competitieafsluiter.

In het begin van het seizoen was ons doel om in ieder geval het gezelligste team te worden. Dat doel is wat ons betreft behaald en het heeft ook zeker mede bijgedragen aan dit mooie eindresultaat!

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag tussen BC Mariken 6 en BC Deto 1.