Afgelopen zaterdag speelde BC Mariken 6 uit tegen Poona 2. Michelle doet verslag van de wedstrijd.

Team 6 mocht op zaterdagmiddag afreizen naar het verre Gaanderen om daar om 14:30 te starten aan de 3e wedstrijd van dit seizoen tegen BC Poona. De overwinning van vorige week smaakte naar meer, zou het lukken om weer een overwinning aan het rijtje toe te voegen?

De dubbels werden gelijktijdig gestart. Bart en Wouter hadden tot nu toe nog een beetje moeite in de herendubbel maar vandaag zaten ze er lekker in. De eerste set maakten ze het nog spannend door nipt met 22-20 te winnen maar de tweede set pakten ze ruim met 21-13. De damesdubbel van Ea en Michelle was iets minder spannend. Ze hadden het spelletje van de tegenstanders snel door en wonnen met 21-8 en 21-12. Een mooi begin met 2 punten!

Daarna gingen de enkels van start. Bart mocht met de 1e herenenkel beginnen. Het begon goed aan de kant van Mariken, Bart had al snel een aardige voorsprong te pakken. Toch wist de tegenstander op het einde van de 1e set nog goed terug te vechten en helaas viel de set met 22-20 naar de tegenstander. De 2e set was wederom spannend maar gelukkig werd deze gewonnen door Bart met 21-19. De 3e set werd overtuigend door Bart gewonnen met 21-9 en hiermee haalde hij het 3e punt van de dag binnen.
Het was vervolgens de beurt aan Ea voor de 1ste vrouwenenkel. Ea ging sterk van start en wist een mooie voorsprong op te bouwen in de 1e set. Helaas wist ook in deze partij de tegenstander een inhaalslag te maken en werd de set nét verloren met 22-20. Vastberaden om de volgende set te pakken ging Ea vol vertrouwen de 2e set in. Ze speelde een goede wedstrijd en het werd een spannende set met mooie rally’s maar helaas was het net niet genoeg en verloor Ea de 2e set met 21-19.

Jorn mocht eindelijk gaan opwarmen, want het was tijd voor de 2e herenenkel! Zijn tegenstander speelde een snel spelletje, maar maakte daardoor ook veel fouten. Jorn wist goed de druk op zijn tegenstander vast te houden en speelde een steady wedstrijd. Met 21-17 en 21-16 haalde hij zo het 4e punt voor Mariken binnen!
Daarna speelde Michelle de 2e vrouwenkel. De 1e set was in het thema van de dag; na een opgebouwde voorsprong werd het op het einde toch nog wel spannend maar gelukkig werd de set gewonnen met 21-18. De tweede set was ze het even kwijt, en kwam ze op een achterstand te staan. Bij 16-19 begon de mentale voorbereiding op de 3e set al, maar toen was het opeens 19-19, het kon nog! Om het publiek waar voor zijn geld (en zweethandjes) te geven werd de verlenging ingezet, maar gelukkig wist ze de winst in de 2e set binnen te halen met 26-24, tussenstand 5-1 voor Mariken!

Tijd voor de mixen. Wouter en Ea mochten de eerste mix spelen. Voor we het wisten was de wedstrijd alweer voorbij, ze gingen namelijk als een speer! Met een mooie score van 21-11 en 21-6 wisten ze nog een punt toe te voegen aan ons resultaat.
De laatste wedstrijd voor de dag was voor Jorn en Michelle. De eerste set kwamen ze wat moeizaam op gang. Na wat behulpzame tips tijdens de rust wisten ze nog een aantal mooie punten te scoren maar helaas kwamen ze net wat te kort en verloren met 21-18. De 2e set kwamen ze helaas ook op achterstand. Tegen het einde kregen ze nog een extra boost en wisten nog heel wat punten te sprokkelen. Met een stand van 20-20 was een 3e set in zicht maar helaas werd de set verloren met 22-20.

Het voordeel was dan weer dat we sneller naar de kantine konden, waar we werden getrakteerd op een drankje en een groot bord friet. Met een 6-2 overwinning in onze zak en frietjes in onze buik vertrokken we tevreden weer huiswaarts. Met deze overwinning stonden we zelfs opeens 1e in de poule (helaas inmiddels weer wat gezakt omdat we een wedstrijd achter lopen). Een goede boost voor het zelfvertrouwen en we kijken nu alweer uit naar de volgende!