Afgelopen weekend speelde BC Mariken 5 uit tegen BC de IJssel 1. Benieuwd hoe het hen verging? Karen doet verslag van de wedstrijd.

De wedstrijd tegen de IJssel stond voor team 5 op een vrijdagavond op het programma. De gladheid was gelukkig verdwenen dus we konden met een gerust hart afreizen naar Rheden. Onze sterspeelster Reena had nog wat last van haar enkelblessure, maar met Michelle erbij moest dat helemaal goed komen! Het team van de IJssel kende ik goed; ik speelde al tegen dezelfde spelers toen ik nog bij Stuban speelde. En ja, dat is inmiddels een tijdje geleden…

Aangekomen in Rheden konden we ons in een heerlijk warme kleedkamer omkleden. De hal was helaas wel ijskoud, maar met een goede warming-up en tussendoor de winterjas aan was dat geen probleem.

Paul en Raf en Reena en Michelle startten met de dubbels. De dames speelden een prima wedstrijd, maar konden die in de derde set helaas niet in winst omzetten. Bij de heren verliep het wat moeizamer en ook zij verloren hun partij.

De herensingels verliepen niet ideaal, wel met prima spel maar helaas wat te veel fouten om de punten binnen te halen. De eerste dames enkel was een spannende driesetter, die nipt verloren ging. Gelukkig kon Michelle er in twee sets een mooie overwinning uit slepen.

Ook de mixen werden jammer genoeg in drie sets verloren.


Gelukkig werd de teleurstelling over de behaalde punten in de derde helft ruimschoots goed gemaakt. De kantine ging voor deze club niet open dus in de gang van de sporthal hadden ze een alternatief opgesteld. Een goed gedekte tafel met gezellige kerstverlichting. De tegenstander had bij de thuiswedstrijd van Mariken al de bestelling opgenomen dus al onze favoriete drankjes waren ingeslagen. Ook de meegebrachte frituur werd goed aan het werk gezet. Uiteindelijk gingen we na middernacht met een volle buik en goed gemoed weer terug naar Nijmegen, waar we bij de Jan Massinkhal nog net Armand en Mart konden oppikken voor de fietstocht naar huis.


Kortom: we hadden een prima avond met veel gezelligheid en dankzij Michelle hebben we ook nog een puntje mee terug kunnen nemen. Op naar de laatste twee competitiewedstrijden!

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag tussen BC Mariken 5 en BC de IJssel 1.