De kerstvakantie zit er weer op en onze competitieteams mogen weer aan de slag. Afgelopen zondag speelde BC Mariken 3 uit tegen BC Didam 2. Maaike doet verslag van de wedstrijd.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen maar het is al weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd voor het nieuwe jaar. Met nog een paar wedstrijden te gaan staan we tweede in de poule en in het nieuwe jaar gaan we ervoor om deze mooie plek vast te houden. Daarvoor stond het wekkertje vroeg afgelopen zondag. Om half tien werden we verwacht in Didam, tijd voor een leuk potje badminton!

Mart en Wilbert hebben een beetje moeite met opstarten tijdens de herendubbel. De rally’s zijn hard en snel en vanuit beide kanten worden fouten gemaakt. De eerste set gaat verloren maar de heren knokken zich terug in de wedstrijd. In de derde set hebben ze de smaak te pakken en winnen deze dan ook ruim.
In de damesdubbel hebben de tegenstanders van Chloe en Maaike wat moeite met opstarten. Misschien toch iets met dat vroege opstaan? Of de ontzettende kou in de sportzaal? We zitten dan ook geregeld met onze jas aan op de bank… Hoe dan ook, de eerste set gaat ruim naar Mariken maar in de tweede set trekt de tegenstander aan het langste eind. In de derde set lukt het de dames om de besproken tactiek uit te voeren en trekken ze de winst naar zich toe. De eerste twee punten zijn binnen, op naar de singels!

Wilbert mag het spits afbijten en doet dat verdienstelijk in twee sets. Bij de dames mag Chloe de eerste singel spelen en na een nipt verloren eerste set, draait de stand daarna helemaal. Chloe is volledig in controle en wint de tweede en derde set met gemak.
Daarna is het de beurt aan Armand. Armand valt vandaag in omdat Martijn helaas nog geblesseerd is maar we zijn super blij met alle heren die ons team komen versterken 😊. Armand doet goed zijn best maar verliest de wedstrijd helaas. Ondertussen mag ook Maaike aan haar singel beginnen. Na een moeizaam begin maakt ze een grote inhaalslag maar verliest de eerste set nipt. In de tweede en derde set gaat het steeds beter en is het volgende punt voor Mariken binnen. 5-1 ondertussen!

Op naar de mixen. Mart en Chloe bijten het spits af. Deze gelegenheidsmix staat vandaag voor het eerst samen op de baan te mixen omdat onze derde dame Janneke op vakantie is. Van eventuele nieuwigheid is echter niets te merken op de baan en Mart en Chloe winnen dan ook makkelijk. Tot slot is het de beurt aan Armand en Maaike voor de laatste wedstrijd van de dag. Het is een leuke mix met veel mooie rally’s waarin we goed aan elkaar gewaagd zijn. Ook hier is een derde set nodig, maar het punt gaat naar Mariken.

Na veel plezier op de baan, vijf driesetters verder en ruim vier uur later is de eindstand 7-1 voor Mariken. Daar kunnen we mee thuis komen!

Na een lekker warme douche drinken we nog wat met de tegenstanders in de kantine.

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 3 tegen BC Didam 2.