BC Mariken 3 is doortastend aan het nieuwe competitieseizoen begonnen. Vorige week werd BC Harderwijk knap met 3-5 verslagen. Dit weekend kwam BC Netwerk op bezoek in Sporthal de Boog. Het team doet verslag.

Afgelopen zondag stond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Licht gehavend moesten we ten tonele verschijnen: vorige week, net voor de eerste wedstrijd, kreeg Marijn last van z’n kuit. Vorige week week deed hij nog een poging tot badmintonnen, maar dat was geen succes. Gelukkig hadden we voor onze wedstrijd tegen BC Netwerk uit Ede met Frank een sterke invaller. Omdat ook Chloe was verhinderd, moesten Janneke en Pauline het vandaag met z’n tweeën klaren.

De herendubbel begon veelbelovend. Na een spannende eerste set trokken Frank en Mart met 24-22 aan het langste eind. In de tweede set bleek dat de heren uit Ede toch wat beter op elkaar ingespeeld waren: al snel namen ze een afstand die door het Nijmeegse duo niet meer kon worden goedgemaakt: 15-21. In de derde set waren de tegenstanders echt op stoom en trokken ze de wedstrijd met 7-21 naar zich toe.

Ondertussen was ook de damesdubbel in volle gang. Ook de Nijmeegse dames begonnen voortvarend: de eerste set werd gewonnen! Helaas moesten ook de dames van BC Mariken uiteindelijk hun meerdere erkennen in hun tegenstanders, want na nog twee slopende sets ging de overwinning naar BC Netwerk: 21-17, 15-21, 18-21.

Snel vergeten en door naar de singels. In absentie van Martijn, mocht Mart aantreden voor de eerste herenenkel. Tegen een ontzettend fitte en snelle tegenstander legde hij een goede pot op de baan, maar uiteindelijk wist BC Netwerk ook deze partij naar zich toe te trekken: 13-21, 14-21.

Ook in de eerste damessingel een gelegenheidsopstelling. Hoewel ze volgens eigen zeggen ‘een hekel heeft aan singelen’, mocht Pauline in afwezigheid van Chloe laten zien wat ze waard was. Van haar afgunst van dit spelonderdeel was weinig te merken, want ze speelde een sterke pot. Zeker de eerste set was heel close, maar ook deze viel helaas net verkeerd: 19-21. In de tweede set liet de tegenstander zien dat zij wel een voorkeur had voor de singel. Ze schakelde een tandje bij, waardoor BC Netwerk ook deze partij in ‘straight sets’ naar zich toetrok: 7-21.

In de tweede herensingel liet Frank zien waarom we hem hadden gevraagd als invaller. Hoewel de singel ook niet zijn favoriete onderdeel is, kwam hij als een tornado uit de startblokken en trok de eerste set met 21-11 naar zich toe. De tweede set werd de tegenstander sterker waardoor Frank een setje moest weggeven: 20-22. Gelukkig herpakte Frank zichzelf in de derde set, die hij met 21-18 wist te winnen. Het eerste punt voor BC Mariken was binnen!

De tweede damessingle door Janneke werd helaas niet gewonnen. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de tegenstandster, verloor Janneke de wedstrijd vooral van zichzelf: 21-10, 17-21, 12-21.

Gemengd dubbels: kans om de einduitslag dragelijk te maken
Met een 1-5-achterstand waren de twee gemengd dubbels nog een kans voor het team uit Nijmegen de eindstand dragelijk te maken. De eerste mix van Janneke en Frank werd erg spannend, met goeie rally’s ging het lang gelijk op. Helaas kwamen ze eind derde set net tekort: deze werd met 19-21 verloren.

Ook de tweede mix van Mart en Pauline leverde mooie rally’s op en ging lang gelijk op, maar helaas maakte BC Mariken meer fouten dan de tegenstander, en werd ook deze wedstrijd in twee sets verloren. Daarmee werd de eindstand 1-7. Maar door de vele spannende wedstrijden en driesetters zien ze de return met opgeheven hoofd tegemoet!

Na deze nederlaag staat BC Mariken 3 in de tussenstand op een vijfde plaats. Komende zondag gaat het team op bezoek bij BAN uit Amersfoort, dat na twee wedstrijden precies evenveel punten heeft. Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 3 tegen BC Netwerk 1. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier.