Afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden van competitieseizoen 2023-2024 gespeeld. Team 2 mocht afreizen naar Roosteren voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Jesse doet verslag van de wedstrijd.

Afgelopen zaterdag reisden we in alle vroegte af naar het prachtige Roosteren in Limburg, dichtbij het Westlichtster Punkt Deutschlands. Terwijl de wedstrijdopstelling werd besproken tijdens de lange autorit, konden Jesse en Wietse het nodige eten en slapen.

We werden hartelijk verwelkomd in Roosteren. De sporthal was knus, we moesten goed kijken of er een stukje vloer was waar we onze spullen konden neerleggen. Nadat we dit stukje vloer hadden gevonden en Yannah haar lenzen goed zaten, konden we beginnen met de eerste wedstrijden.

De spanning was om te snijden. Niet omdat we streden voor het kampioenschap, maar omdat er een (bijna) Limburgse derby plaatsvond op de banen naast ons. Wietse en Jesse wisten de dubbel overtuigend te winnen, terwijl Hanneke en Yannah tekortschoten tegen de Limburgers.

Daarna begonnen we met frisse moed aan de singles. Wietse stond tegenover het jonge talent Vihaan Shah, die bijna alles wist te retourneren. Wietse kreeg het zwaar te verduren, en uiteindelijk trok Vihaan aan het langste eind. Hanneke speelde een spannende enkel. Na een uitputtende eerste en tweede game stond Hanneke in de derde game met 18-15 achter en leek op een nederlaag af te stevenen. Plotseling maakte Hanneke een tactische zet door haar snaren kapot te slaan, waardoor ze het tij keerde en alsnog de wedstrijd won. Jesse stond tegenover Jonah Strack, een Duitse international. Na een leuke partij met lange rally’s wist Jesse deze te winnen. Yannah moest helaas haar enkelspel overslaan vanwege een ribblessure. Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer genieten van haar singlepartijen.

Als laatste mochten we de gemengde dubbels spelen. Wietse en Yannah kregen te maken met nieuwe tegenstanders en een voor ons onbekend gemengd dubbel. Dit leidde Wietse en Yannah niet af, en ze wonnen de dubbel overtuigend. Hetzelfde gold voor Hanneke en Jesse: na een spannende mix wisten ze deze in twee games te winnen.

Na de wedstrijd werden we getrakteerd op een heerlijk stuk zelfgemaakte tiramisu en konden we genieten van de laatste punten van de Limburgse derby. Het thuisspelende team Roosterse trok aan het langste eind, waarna het feest losbarstte in de sporthal. Helaas kregen we het kampioenschap niet direct mee door vertraging in de livestream in de kantine. Alsnog gefeliciteerd met het kampioenschap namens het 2e team van Mariken!

Met een mooie eindstand van 5-3 kijken we terug op een leuk seizoen met een prachtige 2e plaats in het kampioenschap. Op naar nog zo een seizoen!

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag tussen BC Mariken 2 en BC Roosterse 3.