Afgelopen zondag speelde BC Mariken 2 thuis tegen BC Bever 1. Team 2 doet verslag van de wedstrijd.

We hebben de helft van de competitie gehad, en beginnen aan de return. We doen het best goed, en draaien bovenin mee. Het is spannend in onze poule, er wordt veel gelijk gespeeld en de nummers 1 t/m 3 staan dicht bij elkaar. Dit jaar zullen de laatste 3, in plaats van de laatste 2, degraderen. Dit heeft te maken met de nieuwe competitie-indeling in de eerste- en eredivisie. Dat maakt het dit jaar extra spannend!

Afgelopen zondag hebben we thuis gespeeld tegen het eerste team van BC Bever uit Rijen. Het team staat onderaan in de poule en heeft een wedstrijd meer gespeeld dan alle andere teams uit de poule. Dit maakt dat we hoopten op een mooie score! De vorige keer hebben we met 6-2 gewonnen, maar toen deed onze team-oudste Bram niet mee. 

Na een goede warming-up, met de nodige opzwepende muziek starten we op 2 banen aan de dubbels. Beide eerste sets gaan verloren. Oei! We hoopten nog op veel punten. Gelukkig weten de heren in een 3 setter te winnen. Helaas lukt het de dames niet, en gaat deze wedstrijd in 2 sets naar onze tegenstander. Tussenstand 1-1.

Wietse en Hanneke starten met een single. Waar Wietse de eerste set dik (21-8!) gevolgd door de tweede set (21-17) steady binnen hengelt, heeft Hanneke hier wat meer moeite. Hanneke moet altijd even op gang komen en staat binnen het team bekend als ‘de diesel’ of ‘Betty 3-Settie’. Na een eerste verloren set (16-21) is ze opgewarmd, zoals een echte diesel, en wint de 2 volgende sets (21-8 en 21-14). Tussenstand 3-1.

Jesse en Lynn starten daarna met de single. Lynn is de laatste weken een beetje aan het stoeien met de single. Maar afgelopen zondag was ze op stoom. Met stabiel spel wint ze in 2 sets van haar tegenstander (21-16, 21-14). Jesse heeft wat meer moeite, nadat beide heren een set van elkaar hebben gewonnen kan Jesse nog een tandje bijzetten en wint de laatste set overtuigend (21-5!). Tussenstand 5-1

Als laatste stappen we met de mixen de baan op. Bram en Lynn winnen in 2 sets, waarin ze in de laatste set nog 3 set-points wegwerken om deze met 22-20 toch binnen te slepen. Yannah en Jesse winnen overtuigend in 2 sets, en winnen hun tweede mix van het jaar. Het lijkt erop dat ze steeds meer op elkaar ingespeeld raken! Dit belooft wat voor de volgende wedstrijden!

Afgelopen zondag hebben we gewonnen met 7-1. Een puntje meer dan de eerste keer dat we elkaar hebben getroffen. We drinken nog wat met de tegenstander, en later sluiten we aan bij team 5.