Afgelopen zondag speelde BC Mariken 10 uit tegen NSBC Stuban 7. Marit doet verslag van de wedstrijd.

Sanne, Marco, Stephan en Marit speelden om 10.00 uur uit tegen Stuban. Eigenlijk een soort van thuiswedstrijd gevoelsmatig. Eerst nog even rustig wakker worden, en dat is goed gelukt want de dames- en herendubbel gingen lekker en zijn gewonnen. Bij Marit en Sanne was er aan het begin te weinig rust in het spel, de eerste pauze bij 11 punten kwam goed uit, want toen hadden we de smaak te pakken. Heel even leek het nog een 3setter te gaan worden, maar dat konden we afwenden met een paar mooie diepe slagen en daarna een smash van Sanne.

Bij Stephan en Marco was het eerst even aftasten. Het spel begon wat voorzichtig, maar ondanks dat werd de wedstrijd in 2 sets gewonnen.

De single van Stephan was best pittig. De tegenstander leek overal wel een antwoord op te hebben. Ondanks een verlies wel heel goed gestreden om te kunnen pakken wat mogelijk was. Er is meer steadyness in Stephans single gekomen en hij gaat steeds goed terug naar de basis. Mooie vooruitgang op beide vlakken.

De single van Marco ging wat soepeler. Door goed te variëren en dit te combineren met een paar goed geplaatste smashes en drops was de overwinning snel in the pocket.

Marit scoorde via een 3 setter een overwinning op haar single. Na een eerste spannende set die de tegenstander net won, kwam er in de 2e set meer rust en was die snel binnen. De 3e set was behoorlijk spannend, maar aan het eind wist Marit gelukkig door te pakken naar de 21.

Sannes single liep lekker in de eerste set. Mooie diepe service en goede variatie in smashes, drops en diep achterin. In de 2e set was er wat meer tegenstand. Sanne is goed omgegaan met de variatie en kon ondanks de spanning met een mooie overwinning van de baan aflopen.

Na deze mooie overwinningen was het tijd voor beide mixen, maar dat was pittig. Marit en Marco kwamen in de 2e set goed terug maar konden niet doorpakken en er een 3setter van maken. We hadden scherp spel nodig, maar kregen het niet voor elkaar.

Sanne en Stephan hadden het ook pittig, maar zijn dapper ten onder gegaan en hebben ook hele mooie punten gemaakt.

Daarna lekker opfrissen en borrelen.

Onze eerste overwinning (5-3) in de competitie 😁

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 10 tegen NSBC Stuban 7. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier