In het laatste competitieweekend van november kwamen zestien van de achttien BC Mariken-teams in actie.

BC Mariken 1: puike teamprestatie in belangrijk duel
Op het moment dat het moest, stond BC Mariken 1 er. In de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft kwam zondagochtend de directe concurrent in strijd de strijd tegen degradatie, BC Culemborg, op bezoek in Sporthal de Boog. Een paar uur later konden de bezoekers met een 2-6-nederlaag weer vertrekken.

Na twee competitiezeges op rij was ons eerste team de degradatiethriller vol vertrouwen in gegaan. Die goede teamsfeer betaalde zich uit: zondag won iedere speler minimaal een partij. Met hulp van hoofdtrainer Paul Vennekens ging de herendubbel, beide herensingels, een damessingel en beide mixen naar BC Mariken. Dankzij deze zes punten staat team 1 voor het eerst dit seizoen boven de degradatiestreep.

Andere wedstrijden in Sporthal de Boog
Een paar badmintonbanen verderop deed ook BC Mariken 6 goede zaken. Hekkensluiter BV Spees Sjuttel werd met 7-1 naar huis gestuurd.

De andere thuisspelende teams hadden het lastiger. Team 3 verloor met 1-7 van Beca 2000, team 5 ging met dezelfde cijfers onderuit tegen BC Didam en ook jeugdteam J7 hield aan het treffen met BC Ricochet maar een punt over (1-5). De wedstrijd van team 9 ging niet door.

Probleemloos weekend voor koplopers BC Mariken 8 en M1
De twee seniorenteams die het competitieweekend als koploper in gingen, kwamen niet in de problemen. Op bezoek bij BC Apollo IJsselmeer won team 8 met 3-5. De eerste zeven wedstrijden van dit seizoen heeft het team daarmee allemaal gewonnen. Ons herenteam M1 won met 2-6 van BC Veerkracht en staat nu negen punten los, mét een wedstrijd minder gespeeld.

Ook BC Mariken 7 staat na dit competitieweekend bovenaan, alleen heeft dit team juist een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie. De wedstrijd tegen de nummer twee BVC ’74 eindigde zondag in een gelijkspel.

Team 2, dat aan een indrukwekkend seizoen in de tweede divisie bezig is, hield op bezoek bij koploper BC Smashing de schade beperkt. Na een 5-0 achterstand, herpakte het team zich. Thijs won knap zijn herenenkel. Vervolgens won BC Mariken 2 ook beide gemengddubbels. Einduitslag: 5-3. Team 4 ging zondagochtend op bezoek bij BC Culemborg met dezelfde uitslag onderuit.

Junioren
Voor vijf jeugdteams stond zondag een uitwedstrijd op het programma. Team J3 deed goede zaken, door BC Harderwijk met 1-7 van zich af te houden. Dankzij de overwinning staan onze spelers nu zeven punten voor op de nummer twee uit de competitiepoule. Halverwege het seizoen ligt het team dus op koers voor een mooi kampioenschap. Team J1 won op bezoek bij de nummer laatst BC Apollo IJsselmeer won met dezelfde uitslag

Team J4 won met overtuigende cijfers van hekkensluiter BC Druten: 0-6. Team J5 ging tegen BAN met 6-2 onderuit. Ook team J6 verloor: de uitwedstrijd tegen BC Elst eindigde in 6-0.

In onderstaand overzicht staan de uitslagen van alle BC Mariken-teams van afgelopen weekeinde op een rij. Het overzicht van de wedstrijden van alle seniorenteams op Toernooi.nl vind je hier, van alle juniorenteams hier.