Voor de eerste twee seniorenteams van BC Mariken begon het competitieseizoen afgelopen zaterdag in Haarlem. Tenminste, dat was de bedoeling. Een deel van team 1 had zich in het adres vergist en had koers gezet richting Den Haag. Gelukkig kwamen zij nog net op tijd aan in de sporthal van BC Duinwijck.

Baan 3 – Vanwege de drukte in de zaal moest team 2, dat naar de tweede divisie is gepromoveerd, zijn wedstrijden afwerken op slechts één baan. Stephan en Bram beten in de herendubbel het spits af. Een gelegenheidskoppel, omdat Thijs afwezig was. Het duurde even voordat Stephan en Bram op gang kwamen. De eerste set ging met 21-19 verloren. De tweede set wisten ze wel met 18-21 te winnen.

Baan 1 – Intussen had team 1 zijn herendubbel er al volledig op zitten. Omdat de tegenstanders beter serveerden, kwamen Pepijn en Roy maar moeilijk in de wedstrijd: 21-7, 21-14.

Baan 2 – Voor team 1, dat dit seizoen opnieuw in de eerste divisie uitkomt, waren wel twee banen beschikbaar. Daarom konden Kiara en Helena tegelijkertijd hun dubbel spelen. Vooral in de tweede set kwamen zij dicht in de buurt: 21-14, 21-19.

Baan 3 – In de verlenging van de derde set, op hun derde matchpoint, trokken Stephan en Bram hun partij over de streep. In de laatste rally redde Bram knap met een slag achter zijn rug om: 20-22!

Baan 1 – Pepijn won brutaal de eerste set in de eerste mannenenkel. Maar in de twee sets daarna beperkte zijn tegenstander het aantal fouten, om zo de wedstrijd alsnog over de streep te trekken: 15-21, 21-10, 21-12.

Baan 2 – Roy moest opboksen tegen een sterke tegenstander, die slim gebruikmaakte van zijn lengte. Op het eind van de partij mocht Roy even aan setwinst ruiken, maar daar bleef het bij: 21-17, 22-20. Na vier partijen nog geen winst voor team 1.

Baan 3 – Intussen vochten ook Yannah en Hanneke zich terug van een achterstand. De tweede set werd maar net binnengesleept. De derde set was eenvoudiger: 21-15, 19-21, 14-21. Een droomstart voor team 2!

Baan 2 – In de rally’s kon Kiara aardig mee, maar bij haar sprong de shuttle net iets vaker van het racket dan bij haar singeltegenstander. Een lesje degelijkheid, al liet Kiara het hoofd niet zakken en bleef ze tot het eind voor haar punten strijden: 21-11, 21-14.

Baan 1 – Helena moest opboksen tegen een van de grootste jeugdtalenten van Nederland. Naarmate haar partij tegen de speelster uit de nationale O17-selectie vorderde, kwam Helena beter en beter in haar spel. Maar het was net niet genoeg: 21-14, 22-20.

Baan 3 – Door het spel van Stephan zag zijn tegenstander sterretjes. Met 10-21, 12-21 sleepte ‘Mister 100 procent’ het derde wedstrijdpunt voor team 2 binnen.

Baan 2 – Nathalie, die vanwege kleine pijntjes alleen in de mix in actie kwam, bleek al haar krachten voor dat onderdeel gespaard te hebben: aan het was ze de absolute baas! Met Roy achter haar verliep de mix op rolletjes, waardoor de eer van team 1 gered was: 19-21, 10-21.

Baan 3 – Het duurde even voordat Lynn in de eerste set van haar singel de schroom van zich afspeelde. Een stiekem opspelende zenuw? Het deed niet ter zake. Ruim op tijd vond Lynn haar ritme: 16-21, 8-21.

Baan 1 – Voor team 1 bleef het bij dat net gescoorde, ene wedstrijdpunt. Pepijn en Helena konden in hun mix, ondanks een goede tweede set, niet meer van waarde zijn voor het team: 21-8, 21-17.

Baan 2 – Nu team 1 kon gaan douchen, kwam er voor team 2 een extra baantje vrij. Dat werd gretig in gebruik genomen. Bram trof in zijn singel een ervaren rot, op wie hij zich nét op stukbeet: 21-12, 21-19.

Baan 3 – De partij van Stephan en Yannah, die voor het eerst samenspeelden, verliep eigenlijk net zoals de heren- en damesdubbel: even inkomen, de partij kantelen en de derde set binnenslepen. Een knappe prestatie! 21-9, 18-21, 16-21.

Baan 2 – Bram en Lynn volgden in hun mix eenzelfde patroon, maar dan samengeperst in twee sets. Hoewel zij in de eerste set tegen een 8-16 achterstand aankeken, stond achter hun namen als eerste de o zo nodige 21 punten. In de tweede set kwamen zij niet meer in de problemen. 19-21, 15-21.

Wie de 7-1 nederlaag voor team 1 en de 2-6 overwinning voor team 2 bij elkaar optelt, kan concluderen dat BC Duinwijck als winnaar uit dit onderlinge treffen kwam. Maar het seizoen is nog lang: team 1 krijgt nog alle kansen om zich te herstellen, terwijl team 2 zijn goede start zal willen voorstellen. Op zaterdag 4 december kunnen we in ieder geval de balans opmaken: dan staan in Sporthal de Boog de returns tegen BC Duinwijck op de kalender.

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 1 en hier voor de uitslag van BC Mariken 2.