In februari worden de prijzen verdeeld. Drie BC Mariken-teams zijn in de competitie hard op weg om beslag te leggen op niets minder dan goud. Aanstaande zondag kan het in Sporthal de Boog voor alle drie de teams gebeuren. Kom allemaal kijken en moedig onze spelers aan! Tussendoor is er ook nog een jeugdteam dat in de uitwedstrijd tegen de directe concurrent kampioen kan worden.

BC Mariken J3: Davin, Hanna, Sabine, Mees, Vera en Sasha
Het eerste BC Mariken-team dat dit seizoen kampioen kan worden, is jeugdteam J3. Davin, Hanna, Sabine, Mees, Vera en Sasha waren dit seizoen dikwijls veel te sterk voor hun tegenstanders. Komende zondagochtend om 10.00 uur kunnen zij zichzelf daarvoor in Sporthal de Boog belonen.

BC Mariken J3 won tot dusver alle tien competitiewedstrijden die het speelde. Als het de laatste twee wedstrijden ook wint, is het daarom per definitie kampioen. Maar de voorsprong op de concurrentie is inmiddels zo groot dat onze spelers komende zondag tegen BC Harderwijk J3 zelfs aan een 2-6-nederlaag genoeg hebben.

Mees heeft alvast veel in de komende wedstrijd, vertelt hij. ‘Het was wel even wennen in een nieuw team, een hoge leeftijdsklasse (als 12-jarige in de onder 15-17). Ik had eigenlijk een zwaarder seizoen verwacht.  De sfeer in het team is erg goed. Hopelijk word ik nu voor de eerste keer kampioen!’

BC Mariken J7: Jasmijn, Thije, Laura en Aniek
Op dit moment kijkt ons jeugdteam J7 nog tegen een achterstand aan van drie punten op de koploper BC Ricochet J2. Komende zondagochtend, om 10.30 uur, kunnen Jasmijn, Thije, Laura en Aniek die achterstand echter in een klap ombuigen in een voorsprong. Als dat lukt, dan is het team direct kampioen.

Eind november ging het eerste duel tegen BC Ricochet met 1-5 verloren. Om de koppositie over te nemen, moeten J7 nu met minimaal 5-1 winnen. Dat lijkt een lastige opgave, maar onze spelers zijn de afgelopen tijd wel flink vooruitgegaan! Wie weet wat er nog in het vat zit, dus!

BC Mariken 8: Isis, Irene, Thijs, Frank en Tijn
Ook BC Mariken 8 gaat dit seizoen als een speer. Het team van Isis, Irene, Thijs, Frank en Tijn won zijn eerste elf competitiewedstrijden allemaal. Tijdens de laatste wedstrijd, eind januari, ging het opeens mis: BV Unicum, de nummer twee uit de poule, was dankzij een paar sterke invallers met 5-3 te sterk.

Toch hoeven onze spelers nergens voor te vrezen. BV Unicum, dat al een wedstrijd meer gespeeld heeft, kan eigenlijk enkel in theorie nog langszij komen. De andere uitdager, BC Apollo IJsselstein, komt zondag om 12.30 uur naar Sporthal de Boog. Als BC Mariken 8 deze concurrent op 4-4 weet te houden, is het officieel kampioen. Anders volgen de bloemen waarschijnlijk een week later.

Voorafgaand aan het seizoen wist het team nog niet wat het precies kon verwachten, vertelt Irene. ‘Vorig jaar speelden vier van de vijf spelers nog achtste divisie. Desondanks blijken we allemaal gegroeid te zijn, waarschijnlijk door de drilltrainingen van Brenda. Als we zondag kampioen worden, zal de champagne worden ontpopt!’

BC Mariken M1: Shoghi, Jeroen, Mark en Mark
Ons herenteam is al van begin af aan bezig met een topseizoen. Tot dusver wonnen Shoghi, Jeroen, Mark en Mark tien van hun elf competitiewedstrijden. Slechts één keer speelde het team gelijk. Het mag dan niet verbazen dat het team in de competitiepoule riant aan kop gaat.

Aanstaande zondag komt de laatst overgebleven uitdager, BC Veerkracht M2, om 12.30 uur naar Sporthal de Boog. Voor dit team uit Oeffelt is het direct de laatste competitiewedstrijd. Onze spelers hebben daarom al aan een 3-5-nederlaag genoeg om de champagne officieel te kunnen ontkurken.

‘Na een vliegende start van dit seizoen, bleven we lekker in ons ritme en boekten we succes na succes’, legt Shoghi desgevraagd uit. ‘Zou het aan de training liggen? Aan ons samenspel? Of hebben we geluk gehad? We begonnen op een gegeven moment het goud te ruiken. Het zou toch prachtig zijn! Wie weet komende zondag al…!’