‘In het echt wedstrijden kijken is leuker dan op YouTube’, zei een jeugdlid dat op zaterdag 1 februari enthousiast meedeed aan het 7e Nationaal Jeugdtoernooi tijdens het FZ Forza NK in Almere. Al jaren organiseert Badminton Nederland dit toernooi als randevenement. Deelnemers kunnen tussen hun eigen wedstrijden door kijken hoe de seniorentoppers onderling uitmaken wie zich Nederlands kampioen mag noemen.

Dit jaar werd BC Mariken op het jeugdtoernooi vertegenwoordigd door acht spelers: Anissa, Floris, Laura, Mees, Noëlla, Sabine, Thomas en Tieme. Eigenlijk zouden ook Annabel en Sasha meespelen, maar die waren helaas ziek. Onze deelnemers speelden zo veel wedstrijden dat er zelfs vergeten werd een groepsfoto te maken.

Van onze deelnemers vielen vooral de jongsten in de prijzen. Mees won de jongensenkel O11-2. Thomas en hij werden tweede in de jongensdubbel O11-A. Anissa werd tweede in haar meisjesenkel en O15-1 en won de meisjesdubbel met haar partner van BC Amersfoort.

Tussendoor konden de spelers kijken hoe twee van onze trainers het ervan afbrachten op het Nederlands Kampioenschap. Helaas verloor Vincent zijn herenenkel in de achtste finale, maar hij speelde wel een leuke partij. Dubbelspecialist Gijs kwam vaker in actie. In de gemengd dubbel verloor hij in de kwartfinale, maar in de herendubbel mocht hij zondag terugkomen. De halve finale was zijn eindstation.

Alle uitslagen van het Nationaal Jeugdtoernooi vind je hier. De uitslagen van het Nederlands Kampioenschap vind je hier.