Vanavond komen de studentenbadmintonners van NSBC Stuban op bezoek in de Jan Massinkhal. Van 20.30 uur tot 23.00 uur kunnen onze spelers het tegen de buren opnemen. Na het spelen nodigen we de bezoekers uiteraard uit voor een drankje in de kantine.

NSBC Stuban is de studentenbadmintonvereniging van Nijmegen. Hun thuisbasis is het Radboud Sportcentrum aan de Heyendaalseweg. De vereniging is zelfs ouder dan BC Mariken: al sinds 1966 kunnen studenten er voor badminton terecht. Het bekendste oud-bestuurslid is voormalig minister Rita Verdonk.

In de laatste jaren maakten verschillende spelers een overstap van NSBC Stuban naar BC Mariken. Afgelopen jaar nog kwamen Nathalie en Martijn (beide BC Mariken 2) over. Andersom maakte Ruben de overstap naar de studenten, waar Simon Ahuluheluw, een oude bekende van ons, trainer is.

Ook vorig jaar kwam NSBC Stuban in de Jan Massinkhal op bezoek en twee weken terug verzorgde NSBC Stuban-lid Koen Reintjes een leuke pubquiz in de kantine. Steeds meer doen we leuke dingen samen om zo bij BC Mariken het badmintonnend studentenbestaan onder de aandacht te brengen en bij NSBC Stuban de mogelijkheden in het zwarte gat na het studentenleven.