Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni kwam Stephan, al jaren speler van BC Mariken 1, in actie op de Senior Nations Cup 2022 in het Franse stadje Schiltigheim, dat tegen Straatsburg aan geplakt ligt. Hoe verging het hem in het oranje shirt van Nederland? Stephan doet verslag.

Eind juni maakte ik mijn debuut bij de oranje veteranen! Het was een fantastische badmintontrip met sportiviteit, goede sfeer en teamspirit (en spierpijn daags erna)! Uiteraard ook veel oud(ere) bekenden en Nederlands kampioenen van toen.

Een toernooi met zeven landen (Denemarken, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Ierland en Nederland) en zes leeftijdscategorieën ( 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+). Er werden per interland in alle categorieën twee gemengd dubbels, een vrouwendubbel en mannendubbel gespeeld.

Ik wist uiteindelijk acht van de elf partijen in de categorie 40+ te winnen: alleen de Denen en de Franse mannendubbel waren te sterk. Het was wel even pittig om in drie dagen, bij temperaturen tot boven de 30 graden, het programma af te werken. We verdedigden het brons en werden uiteindelijk vierde.

Met veel energie ben ik teruggekeerd en ik hoop een aantal Marikenezen te enthousiasmeren voor een volgend event! Waar ik eerder dacht als veteraan vooral terug te moeten gaan kijken, lijkt zo het tegendeel bewezen!

Sportieve groet en fijne zomer gewenst,
Stephan