Maandelijks organiseert de activiteitencommissie op een vrijdagavond een activiteit in de kantine van de Jan Massinkhal. De spelletjes of quizjes beginnen pas na het badminton, zodat alle seniorenleden mee kunnen doen. In november stond alles in het teken van bekers en balletjes. Robbert-Jan doet verslag.

Na het badmintonnen, zijn er cup & balls (beker en ballen) spellen georganiseerd in de kantine. De spellen leken heel simpel, maar schijn bedriegt, sommige opdrachten waren veel moeilijker dan het leek, zoals even een bottle flippen. Maar liefst dertien personen deden heel actief mee, met de nodige pauzes voor een drankje. Het waren de dames die de heren even lieten zien hoe het moest….

Spellen die we deden waren: 5 cups verplaatsen met een ballon (zonder de beker aan te raken); bottle flip en dan een beker erop flippen; stapel van bekers van onder naar boven verplaatsen; pingpong bal in beker stuiteren; pingpong bal vanaf je neus in beker laten vallen (heel lastig want die stomme pingpong bal stuiterde er steeds weer uit. De tijd werd opgenomen en de snelsten gaan naar de finale.

De beste twee personen gingen door naar de finale: Lynn en Lilian. Zij kregen bij het finale spel een doosje met pingpong ballen om de buik of rug, door flink op en neer te springen en te schudden moest het doosje leeg… de winnaar: Lilian!!

De tweede prijs ging dus naar Lynn. De troost prijs was voor Paul, die er meer dan twee keer zo lang over de spellen deed dan Lilian. Nog een speciale vermelding voor Mart, want die deed over de bottleflip en de beker erop, slechts 3 seconden!

Het was weer een gezellig en leuke activiteiten avond. In december is het kerst toernooi, en is er geen activiteitenavond, volgende keer is op 17 januari.