In het weekend van 14 en 15 april was het weer zover: tijd voor het jaarlijkse BC Mariken Seniorentoernooi! 130 spelers uit Nederland, Duitsland, India en Griekenland kwamen er speciaal voor naar de oudste stad van Nederland.

Op zaterdag mochten de spelers in categorie 4 en 9 aantreden. Even leek het erop dat het een dagje campingbadminton zou worden, omdat het ventilatiesysteem van Sporthal de Triangel de shuttles alle kanten op blies. Maar met dank aan de beheerder en met een creatieve baanbezetting, bleef het camping-gehalte gelukkig tot een minimum beperkt.

Het publiek kon genieten van veel spannende wedstrijden en rond 19.00 uur werden de prijzen verdeeld. In categorie 9 was er succes voor de jeugd van BC Mariken: Boris en Merijn werden tweede in de mannendubbel en Merijn won de mannenenkel. In categorie 4 sloot Frank zijn badmintoncarrière bij BC Mariken af met een mooie tweede plaats in de mix.

Ook zondag werd er weer lekker gespeeld. In categorie 1 waren de deelnemers goed aan elkaar gewaagd. Ruim de helft van de wedstrijden werd pas na drie games beslist: de winnaars kregen het dus niet cadeau. En ook in de 7 werd er flink geknokt om de eer, met een mooie eerste plaats in de vrouwenenkel voor Yannah.

Kortom: we kijken weer terug op een geslaagde editie van het Mariken Seniorentoernooi! Dank aan CHESP Badmintonwebshop, Interreg en alle vrijwilligers van BC Mariken die het mede mogelijk maakten! En we hopen jullie allemaal weer terug te zien op 30 & 31 maart 2019!

Benieuwd naar de uitslagen? Je vindt ze hier op toernooi.nl. Meer foto’s vind je op de Media-pagina.

Categorie Naam Onderdeel Prijs
1 Pepijn de Lange Herenenkel 2e
Pepijn de Lange
met Dirk Terpstra (BC Smashing)
Herendubbel 1e
Stephan van Houtem
Bram Meijer
Herendubbel 2e
Stephan van Houtem
Lynn Appels
Gemengd dubbel 2e
4 Frank Nagtegaal
met Bo Kneefel (BV Houten)
Gemengd dubbel 2e
7 Yannah Loppies Damesenkel 1e
Casper Appels
Merijn de Brouwer
Herendubbel 2e
9 Merijn de Brouwer Herenenkel 1e
Floor Tijhuis Damesenkel 2e
Merijn de Brouwer
Boris Holleman
Herendubbel 2e
Yolande Hartkamp-Lax
Floor Tijhuis
Damesdubbel 2e
Aart van Haren
Lilian Peters
Gemengd dubbel 1e