Wil je graag alles uit je badmintoncarrière halen? Heb je de ambitie om een topbadmintonner te worden? Of wil je gewoon eens ruiken aan dit topsportbestaan? Dan is de voorspeeldag van de Regionaal Trainingscentra (RTC) van Badminton Nederland iets voor jou!

Een RTC is een kenniscentrum waar spelers en trainers zich kunnen ontwikkelen in een veilig topsportklimaat en een volgende stap richting de top kunnen zetten. Op dit moment zijn in Nederland vier RTC’s: in Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven. Die laatste wordt geleid door onze hoofdtrainer Paul Vennekens en BC Mariken 1-speler Rick Steuten.

‘In Eindhoven trainen de spelers vier ochtenden in de week voordat ze naar school gaan, van 7.15 tot 9.15 uur’, legt Paul uit. ‘Het seizoen telt naast 45 weken baantraining ook enkele nationale en internationale toernooien, trainingsweekenden en een trainingskamp.’

De trainingen zijn pittiger en intensiever dan de clubtrainingen van BC Mariken. Zo wordt op een RTC ook aan je fysieke ontwikkeling en mentale vaardigheden gewerkt. Paul: ‘Het is leuk om hard te werken en jezelf uit te dagen om je grenzen te verleggen.’

Voorspeeldag: zondag 8 januari
De voorspeeldag vindt plaats op zondag 8 januari, van 10.00 tot 12.00 uur, op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Op die dag krijg je een training van de RTC-coaches op Papendal. Zij beoordelen of je voldoende potentie hebt om in aanmerking te komen voor een plek bij een RTC – bij voorbaat dus al een mooie ervaring op een inspirerende locatie. Daarnaast wordt de training afgesloten met een demo-wedstrijd van twee TeamNL-topspelers.

De trainingsdag is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers van 11 tot en met 17 jaar die ten minste twee keer per week trainen bij een vereniging of badmintonschool en de ambitie hebben om nu of in de toekomst aan te willen sluiten bij een RTC.

Wil je deelnemen aan de voorspeeldag? Je kunt je tot en met zaterdag 31 december aanmelden via de website van Badminton Nederland.