Foto René Lagerwaard

Dit weekend zijn Roy Rouwhorst en Stephan van Houtem, spelers van BC Mariken 1, in Amersfoort samen Nederlands veteranenkampioen geworden. Vorig seizoen pakten zij al de titel in de herendubbel 35+. Dit jaar herhaalden zij die prestatie door drie wedstrijden te winnen.

Op zaterdag werden alle wedstrijden in Sporthal de Icoon afgewerkt. Roy kwam ook in actie in de de herenenkel 35+ en speelde al zijn singelpartijen deze dag. Aan het begin van de middag won hij meteen knap met 19-21, 21-16, 21-19 van de als tweede geplaatste Rikkert Suijkerland, die in het afgelopen seizoen nog wedstrijden in de eredivisie won. Vervolgens kwam Roy wel net te kort tegen de grote favoriet Leon Nottelman: 16-21, 19-21. Toch mocht Roy aan het eind van de dag het podium op: hij won zijn twee laatste singels en pakte daarmee zilver.

Op zondag kwamen Roy en Stephan samen in actie in de herendubbel. Stephan fris, Roy met de spierpijn van de vorige dag in de benen. Toch wonnen zij in de ochtend twee dubbels in drie sets. De laatste set wonnen zij steeds zelfs redelijk ruim. In de laatste dubbel kwamen zij vervolgens niet meer in de problemen: 21-15, 21-15. Daarmee prolongeerden de heren hun titel van vorig jaar. Opnieuw mogen zij zich een seizoen lang Nederlands veteranenkampioen noemen.

Roy en Stephan, van harte gefeliciteerd met jullie prestatie! De wedstrijduitslagen vind je hier.