Afgelopen vrijdag werd na het badminton de kantine van de Jan Massinkhal omgetoverd tot een tafeltennisarena. Onze leden bleken ook bij deze racketsport behoorlijk fanatiek. Zowel de junioren als de senioren renden rondjes door de kantine in de hoop een klein wit balletje te raken. Ook de spelers van bezoekende badmintonverenigingen BC Bemmel ’72 en ’t Roze Veertje deden vrolijk mee.

Leuk weetje: tafeltennis is al sinds 1988 een Olympische Sport, badminton pas sinds 1992. In beide sporten blinken de Chinezen uit.

Vanaf 20.00 uur druppelden jeugdleden de kantine binnen. Na hun jeugdtrainingen trokken zij in groepjes naar de tafeltennistafels. Op twee officiële wedstrijdtafels konden ze potjes spelen. Batjes waren er genoeg: aan de oproep om die mee te nemen was duidelijk gehoor gegeven. Ook was een grote tafel in de kantine omgebouwd tot tafeltennistafel. Verderop stond een minitafeltje met bijbehorende minibatjes.

De seniorenleden badmintonden ondertussen nog gewoon door. Zij kwamen pas rond 22.30 uur die andere racketsport uitproberen. Op een tafel werd vrij gesingeld of gedubbeld. Op de andere tafel werd continu rond-de-tafel gespeeld. Wilbert bleek over een vervaarlijke smash te beschikken, Aart toonde zich uiterst solide en Shoghi had wel opvallend veel lucky shots. Wie af was kon even aan zijn biertje nippen – totdat de volgende ronde weer van start ging.

 

Shoghi en Aart, bedankt voor de organisatie! De volgende kantineactiviteit is op vrijdag 17 mei. Dan gaan we singstarren!