Kunnen we vrij spelen zonder afhangbord? Zonder bel die ieder half uur afgaat? Op de komende drie speelavonden (vrijdag 29 september, 6 oktober en 13 oktober) gaan we dit idee tijdens het vrij spelen uitproberen. Het bord en de bel blijven die avonden in de kast. In plaats daarvan wisselen we altijd na twee gespeelde games. Dus ook bij een 1-1 stand.

Hierdoor duren alle wedstrijdjes ongeveer even lang. Je kunt altijd je game afmaken en hoeft dus nooit meer tijdens de spannende punten te wisselen. Een ander, groot voordeel is dat er meer gewisseld kan worden. Niemand staat meer een half uur langs de kant.

Tijdens de algemene ledenvergadering van mei 2017 werd idee geopperd. Het wisselen wordt er persoonlijker door. In de Ark van Oost, eind vorig seizoen, werkte het systeem erg goed. Er werd eerder gewisseld en je speelde op een avond met meer verschillende mensen. Bij het Haagse BC Drop Shot gebruiken ze dit systeem al jaren. Zij zien het zelfs als iets wat buitensluiting tegengaat. We zijn benieuwd of dit ook in onze Jan Massinkhal werkt.

Wil je na de proef van drie vrijdagen je mening geven over dit systeem? Spreek dan een van de bestuursleden aan in de zaal of stuur hen een berichtje.