Op vrijdag 30 november vond in de Jan Massinkhal voor onze jeugdleden de jaarlijkse Sinterklaas-activiteit plaats. Geen trainingen, maar de hele avond leuke badmintonspelletjes doen.

De oudste jeugd speelde een 3v3-toernooi. In de competitie en op toernooien speel je enkel singels en dubbels, maar dit keer namen spelers het in teams van drie spelers tegen elkaar op. De badmintonbaan blijkt dan ineens een stuk kleiner, terwijl je tegelijkertijd op moet passen dat je met je racket wel de shuttle, maar geen medespeler raakt.

De jongere junioren legden een heus badmintoncircuit af. Sommige stukken moest je afleggen met een shuttle balancerend op je racketblad. Een baan verder hingen de netten ongewoon laag of was de shuttle vervangen door een een foam-balletje. Dubbelen bleek ook niet eenvoudig met maar één racket.

Halverwege de avond kwamen er prompt twee pieten de sporthal ingelopen. Gelukkig hadden ze voor alle kinderen snoepgoed bij zich en strooiden ze erop los. Het bleken bovendien badmintonpieten. Ze sloegen vrolijk een shuttletje mee.

Meer foto’s vind je op de Media-pagina.