De badmintongroep voor Parkinsonpatiënten die BC Mariken afgelopen najaar heeft opgericht, is uitgegroeid tot een leuke, goed gevulde trainingsgroep. Inmiddels badmintonnen wekelijks al zeven spelers!

De spelers zijn erg enthousiast en vinden de trainingen intensief maar leuk. Omdat het speciaal voor mensen met Parkinson is, is de drempel lager om mee te komen doen: bij een gewone sportclub zouden ze zich niet zo snel inschrijven, vertellen de deelnemers. Ook het contact met lotgenoten is een plus.

‘Joop, Clark en ik zijn ook ontzettend trots op onze pupillen’, zegt Helena, die als arts-onderzoeker bij de Radboud Universiteit betrokken was bij het opzetten van de P-badmintongroep en de trainingen mede verzorgt. ‘Ik durf te zeggen dat we best veeleisend zijn: de spelers moeten de juiste grip leren en we oefenen op de juiste bewegingen. Maar dat doen ze echt ongelooflijk goed. Ik ben verbaasd over wat ze al in die korte tijd geleerd hebben.’

Uiteraard is het tijdens de trainingen altijd de bedoeling om vooral plezier te maken, vertelt Helena verder. ‘We spelen gewone wedstrijdjes, maar ook bijvoorbeeld het spelletje ‘Jean-Marie’. Daarbij moet een keeper proberen de smashes van de andere spelers tegen te houden.’

De trainingen van de P-badmintongroep vinden iedere maandagavond plaats in de sportzaal van de HAN (Kapittelweg 35, Nijmegen). Op verzoek van de spelers beginnen de trainingen een uurtje later: van 20.00 tot 21.00 uur wordt er gebadmintond. Na het badminton is er nog tijd om gezellig bij te kletsten met een kopje koffie of thee.

Ben je geïnteresseerd in de P-badmintongroep? Meer informatie over de groep vind je hier.