Over een kleine drie weken is het zover! Het eerste Badminton Festival van Nijmegen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt de Waalkade in Nijmegen omgetoverd tot festivalterrein. Met knallende muziek, lekker eten, een funpark met sprinkussens, een 8 meter hoge opblaas-shuttle en natuurlijk badminton. Voor iedereen is er wel iets te beleven!

Outdoor Badminton? Jazeker! De World Badminton Federation (BWF) heeft een nieuwe spelvorm voor buiten ontwikkeld. Ze noemen deze outdoorvariant AirBadminton. Nederland is het eerste land waar deze spelvorm geïntroduceerd wordt. Met een aangepast veld, een speciale outdoor shuttle en een iets andere spelvorm belooft het ontzettend gaaf te worden! Er kan worden gespeeld in parken, op pleinen en op het strand. In Nijmegen spelen we op de Waalkade op straat. Je speelt gewoon met je normale racket. Er zullen tevens leenrackets aanwezig zijn.

Gratis clinics
Op zaterdag 21 september wordt er om 11.00 uur een clinic georganiseerd – speciaal voor de junioren en senioren van BC Mariken! In een uur tijd ervaren we wat AirBadminton is. Jong, oud, ervaren of beginner? Al onze leden kunnen meedoen! Aanmelden voor deze clinics kan door een bericht aan de voorzitter Pepijn te sturen. Dat kan via de contact-pagina.

Kun je zaterdagochtend niet? Geen nood: ’s middags zijn er ook om 13.00 en 14.00 uur clinics waar je aan mee kunt doen. Hier kun je je daarvoor inschrijven.

Voor onze G-badmintongroep is er om 13.00 uur een clinic.

Toernooi
Op zondag 22 september wordt het eerste officiële AirBadminton toernooi van Nijmegen gespeeld! Je speelt dit laagdrempelige toernooi met een partner tegen andere koppels. Benieuwd naar de outdoor regels? Klik hier!

Tijdens dit toernooi maak je kennis met AirBadminton en misschien worden jij en je partner wel de eerste Outdoor kampioenen van Nijmegen!

De informatie op een rij:

  • Je speelt in koppels. De samenstelling (man/vrouw) maakt niet uit.
  • Je kunt inschrijven in de categorie jeugd (8 t/m 14 jaar) of open categorie (alle leeftijden)
  • Het toernooi is van 12.00 tot 15.00 uur.
  • Spelers van alle niveaus zijn welkom!
  • Kosten voor deelname zijn slechts 5 euro per persoon.

Hier kun je je inschrijven voor het toernooi.

Demo met topspelers
Op zaterdag 21 september om 12.00 uur geeft drievoudig Nederlands kampioene en speelster van de Nationale Seniorenselectie Gayle Mahulette een spectaculaire demo! Na de demo is er de mogelijkheid voor een foto/handtekening. Mis het niet!

Wil je meer informatie over het Badminton Festival? Kijk op www.badmintonfestival.nl.

Bron: Badminton Nederland