Op vrijdagavond 31 mei vond in de kantine van de Jan Massinkhal na ons invitatietoernooi de BC Mariken Pubquiz plaats. Manon en Wouter, met hulp van sidekick Kevin, hadden een eigen quiz in elkaar gedraaid die de hersencellen flink aan het werk zette.

Met zo’n veertig leden was de kantine goed gevuld. Verdeeld over vijf teams werkten zij vier ronden af: sport, badminton, algemeen en muziek. Zoals het een echte Pubquiz betaamt, laaiden bij sommige vragen de discussies hoog op.

Pittig waren de vragen over badminton: wat is bijvoorbeeld het oordeel van de scheidsrechter als de shuttle kapotgaat tijdens het spelen of als deze blijft hangen in het net? Hilarisch ook vragen over muziek, met teksten die Google Translate naar het Engels had vertaald en voorlas.

Na een dik uur zat de quiz erop en konden de twee organisatoren de uitslag berekenen. Het winnende team was team ‘De bruine fruitschaal’, een van de teams met de meeste deelnemers. Het team met maar vier personen (‘De statafel’) kreeg een eervolle vermelding. De verliezer was de ‘Winnaars’, heerlijk verwarrend. Alle teamleden kregen een mooie medaille en een doosje Celebrations.

Kortom, een ouderwets geslaagde avond, waarbij het fanatisme van een sportclub onmiskenbaar aanwezig was! Manon, Wouter en Kevin, bedankt voor de organisatie van deze leuke avond!