Komend weekeinde staat voor maar liefst zestien van de achttien BC Mariken-teams een competitiewedstrijd op het programma. Team 6 speelde afgelopen woensdag op bezoek bij BC Rianto al gelijk. Een vooruitblik.

BC Mariken 1: belangrijke uitwedstrijd in Landgraaf
Ons eerste team speelt zondagmiddag een belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter BC Trilan in Landgraaf. Op dit moment staat BC Mariken 1 op de voorlaatste plaats. Als het team van Trilan wint, komt de plek boven de degradatiestreep weer meer in zicht. Volgende week komt vervolgens concurrent BC Culemborg op bezoek in sporthal De Boog.

Drukke zondag in De Boog
In ons thuishonk wordt het een drukke competitiezondag. In de ochtend spelen vijf jeugdteams thuis, in de middag vijf seniorenteams. Jeugdteam J1 en J6 krijgen met respectievelijk BC Harderwijk en OSM Badminton de koploper op bezoek. Team J3 staat juist zelf bovenaan in de poule: tegen BC Inside ’82, dat laatste staat, liggen dus zeker kansen. Ook J4 en J5 spelen zondagochtend thuis.

Vanaf 12.30 uur komen de seniorenteams in actie. Team 8 speelt tegen BV Unicum een heuse kraker. In de competitiepoule staan deze teams eerste en tweede. De spelers van BC Mariken hebben met een voorsprong van vijf punten wel een prettige uitgangspositie.

De wedstrijd van team M1 belooft net zo spannend te worden. In de poule staan onze heren op de tweede plaats, een punt achter de tegenstander van zondag BC Druten. Wel heeft ons herenteam een wedstrijd minder gespeeld.

Verder neemt team 2 het op tegen ELO United, een middenmoter in de competitie. Team 4 speelt tegen BC Leerdam, team 7 tegen BC Didam.

Nog zes uitwedstrijden
Zes andere competitieteams mogen dit weekend de omgeving in. Team 3 trekt naar Arnhem voor een wedstrijd tegen BC Gova. Ook team 5 reist af naar die stad, maar dan voor een treffen met Beca 2000. Team 9 mag voor zijn uitwedstrijd tegen BV Spees Shuttle dan nog een stuk naar het oosten rijden, richting Silvolde.

Bij de jeugd trekt team J2 naar Amersfoort. Voor J8 staat een mooie derby tegen BC Smashing op het programma.

Alle competitieteams, veel succes toegewenst!

In onderstaand overzicht staan de wedstrijden van alle BC Mariken-teams van komend weekeinde op een rij. Het overzicht van de wedstrijden van alle seniorenteams op Toernooi.nl vind je hier, van alle juniorenteams hier.