In het weekend van 23 en 24 juni ging de jeugd van BC Mariken op kamp in Alverna. Onder leiding van ouders en jeugdtrainers maakten ongeveer vijfentwintig kinderen twee dagen lang plezier. De blokhut De Berg, normaal gesproken het onderkomen van de scouting, bleek een ideale locatie, met een bos voor de deur, grote slaapzalen en een zeer geschikte kampvuur-plek.

Aan het begin van de zaterdagmiddag druppelden de kinderen een voor een binnen, aanvankelijk wat verlegen, maar al snel werd het gezellig. Eerst moesten de luchtbedden opgepompt worden en de slaapzakken uitgerold. Voor de jongens en meisjes waren aparte slaapzalen. In de zaal daartussen sliep de leiding, vastberaden eventuele ‘overlopers’ op heterdaad te betrappen.

In de middag speelden we in het bos een handelspel. In groepjes van drie moesten de kinderen proberen zo veel mogelijk goud in handen te krijgen. Daarvoor moesten ze slim handel drijven. Hun papieren geld kon bij vijf in het bos verspreide posten geruild worden voor bijvoorbeeld hout, schapen of specerijen. Goud was het meest kostbaar. Doordat de verschillende posten verschillende koersen hanteerden, die ook nog eens af en toe veranderden, was dat een aardige puzzel. Het ging de groepjes echter goed af – men werd rijker en rijker.

Na een heerlijke barbecue – verzorgd door Jarne – viel de avond over het kamp. Voor de kinderen was het echter nog lang geen bedtijd. In het bos vlakbij de blokhut hadden allerlei vreemde dieren zich verstopt, zoals de roepie-roepie-vogel. In groepjes moesten ze proberen alle dieren te vinden. Elk vreemd geluid bleek gemaakt door een jeugdtrainer of kampbegeleider. Toen het laatste licht verdwenen was en alle kinderen terug waren werd de dag afgesloten met een groot kampvuur en marshmallows.

De zondag stond in het teken van raketflessen. ’s Ochtends werkte iedereen hard om de flessen zo mooi mogelijk te versieren. Na de lunch werden de flessen zo hoog mogelijk de lucht in geschoten. Een enkele fles bereikte zo’n grote hoogte dat hij niet meer terugkeerde op aarde, maar in een boom bleef hangen. Rond 15.00 uur haalden de ouders hun smoezelig kroost weer op en was het kamp ten einde. Moe maar voldaan keerden de kinderen huiswaarts.

Alle deelnemers, maar ook absoluut de organisatie, bedankt voor jullie vrolijke inzet! Volgend jaar weer!

Meer foto’s zijn te vinden op de Media-pagina.