Vorig weekend, op zaterdag 11 maart, was het toernooi van de studentenvereniging van Nijmegen: het Stubantoernooi. Natuurlijk waren er weer veel spelers van Mariken aanwezig. Helaas wist Mariken dit jaar maar weinig prijzen te bemachtigen. Maar Kiara hield de eer van de club hoog en won overtuigend de VE 4. Ze verloor in haar vier enkels zelfs geen set.

Categorie 4 werd sowieso door BC Mariken druk bezet. Naast Kiara deden ook Chloë, Ruben, Frank en Taco mee. Ruben en Chloë wisten in de gemengd dubbel van het als eerste geplaatste koppel te winnen en bereikten daardoor de halve finale. Daarin moesten ze het afleggen tegen twee Stubanezen, die eerder ook al Kiara en Frank hadden verslagen. Frank en Taco zaten in een hele spannende finalepoule met de dubbel, waarin de nummer twee, drie en vier allemaal evenveel wedstrijden hadden gewonnen. Uiteindelijk moest er worden gekeken naar gamesaldo. Daarop verloren Frank en Taco het net van de andere twee koppels en zo moesten ze helaas genoegen nemen met een vierde plek.

In categorie 6 werd Mariken vertegenwoordigd door Karen, Maarten, Jouke en Mart en in categorie 8 door Gijs en Aart. Karen en Maarten waren het meest op dreef en zorgden voor mooie halve finale plekken.

Al met al toch een geslaagd en zeer gezellig toernooi. Er gingen dit jaar niet heel veel prijzen naar Mariken, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. De spelers van Mariken waren goed in vorm en dat leverde mooie, spannende wedstrijden op. Volgend jaar zullen we weer aanwezig zijn om te laten zien wat we in huis hebben!

Alle uitslagen van het Stubantoernooi vind je hier.