Aan het begin van dit nieuwe badmintonseizoen blikken we met ieder seniorenteam vooruit. Vandaag: BC Mariken 6, dat komend seizoen in de zesde divisie uitkomt. Met Koen spreken we over de verwachtingen van hem en zijn teamgenoten Hans, Jorn, Monique en Lilian.

Jullie hebben als enige competitieteam nog geen wedstrijd gespeeld. Is dat niet gek?
‘Ja, een beetje wel. Iedereen zit inmiddels in de competitiesfeer, maar wij nog niet echt. Zelf ben ik al wel een keer bij een wedstrijd van een ander team gaan kijken, om er een beetje in te komen. We hebben veel zin in zondag!

‘Onze eerste twee wedstrijden zijn verzet, omdat de tegenstanders niet konden. Je kunt dan wel zeggen dat ze moeten spelen, maar daar wordt het ook niet leuker van: dan komen ze of met te weinig mensen, of chagrijnig voor de dag. Dan spelen we liever op een andere datum een normale pot.’

Vanaf zondag spelen jullie in acht dagen tijd drie dagen. Zijn jullie er klaar voor?
‘Jawel. We hebben twee weken extra gehad om te oefenen. Hans, Monique en Lilian hebben al vaker met elkaar gespeeld. Jorn en ik zijn daar dit seizoen bij gekomen. Ik heb niet het idee dat daarvoor veel extra oefening nodig is. Dat moet wel goedkomen.’

Hebben jullie de teamopstelling al rond?
‘Ja. Ik moet even nadenken: Lilian en Hans gaan mixen, net als Monique en ik. Jorn speelt tweede herenenkel, Hans eerste. Monique en Lilian singelen en dubbelen natuurlijk ook. En ik ga met Jorn dubbelen.

‘We hebben wel even moeten overleggen om tot deze opstelling te komen. Hans en Lilian waren al een vaste mix. Ik wilde ook graag mixen, maar dan moest Jorn singelen, wat hij liever niet wilde. Maar Hans en Jorn zijn beter in de singel dan ik. Uiteindelijk zijn we zo toch op deze opstelling uitgekomen.’

Jullie hebben alle vijf al een rijke ervaring in de zesde divisie. Hoe schat je jullie kansen komend seizoen in?
‘Ik denk niet dat we zullen degraderen, al weet je het nooit zeker. Promoveren wordt ook lastig. Ik heb niet het idee dat ons team echt zwakke punten heeft, maar het is moeilijk in te schatten. Lekker in de middenmoot meedraaien, gok ik.

‘We zijn ingedeeld in een poule met veel clubs uit Enschede en omstreken. Tegen de meeste tegenstanders heb ik nog nooit gespeeld. Om hun niveau in te schatten moeten we dus vooral op uitslagen op Toernooi.nl afgaan.’

Tot slot, wanneer is het seizoen in jouw ogen geslaagd?
‘Het belangrijkste is dat we gewoon een gezellige competitie hebben. Geen ruzie op de baan, haha. Jorn en ik hadden al een stevige discussie op de baan dinsdag. Vorig jaar hebben we ook samen gedubbeld. Toen raakten we steeds beter op elkaar in gespeeld, maar dat is weer een beetje weggeëbd.

‘Zo lang we lol hebben op de baan is het seizoen geslaagd. En hoe hoger we eindigen, hoe beter de sfeer zal zijn.’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken 6, met alle wedstrijden en uitslagen. Lees hier ook de vooruitblikken van andere BC Mariken-teams.