Een tijdje geleden is de Communicatiecommissie een nieuwe rubriek gestart: “Ontmoet de commissies”. Shoghi heeft toen verteld wat de vertrouwencontactpersonen doen. Vandaag staat er een nieuwe editie klaar. Wil je graag weten wat de activiteitencommissie doet? Lees dan snel verder. Robbert-Jan vertelt het je.

Ha Robbert-Jan, wat leuk dat we elkaar spreken over de activiteitencommissie. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe lang zit je al in de activiteitencommissie? En met welke andere leden doe je het?
Poeh, ik ben al een jaar of zeven lid van Mariken. Bij de activiteitencommissie zit ik nu een jaar of drie. Dat doe ik samen met Mart, Lilian en sinds kort ook met Loes. We zijn dus met z’n viertjes.

Als je het al drie jaar doet, dan bevalt het vast goed. Wat is er zo leuk aan de activiteitencommissie?
Het is leuk om nieuwe activiteiten te verzinnen. We komen eens per twee maanden bij elkaar en dan bedenken we de kantineactiviteit. We hebben ook een lijstje met alle activiteiten die we al gedaan hebben. Soms herhalen we een succesvolle activiteit en soms bedenken we nieuwe. Dat is altijd erg gezellig.

Twee keer per jaar organiseren we ook een activiteit op een uitvalsavond. Zo zijn we begin dit jaar wezen poolen met een stel enthousiastelingen. In april staat er lasergamen op het programma! Het is leuk om te bedenken wat voor soort activiteit leden leuk vinden en ook leuk om in te schatten hoe veel animo er voor een activiteit is.

Wat ook nog leuk is, is dat je met de commissie met leden uit verschillende trainingsgroepen praat. Zo leer je de vereniging nog beter kennen en het is erg gezellig.

Oh en tot slot organiseren we ook nog ieder jaar het vrijwilligersuitje. Dan hebben we ook iets meer budget en dat is ook erg leuk om voor te bereiden.

Oké, dat klinkt goed! Ik durf het bijna niet te vragen, maar zijn er ook minder leuke kanten aan de activiteitencommissie?
Ja, die zijn er natuurlijk ook. Soms lukt het niet om iets goed te organiseren. Het is wel eens voorgekomen dat er te weinig aanmeldingen zijn en we een activiteit hebben moeten annuleren. Of een tijdje geleden wilden we tafeltennissen in de kantine, bleek dat de tafeltennistafel verdwenen was…
En wat ook wel eens lastig is, is dat je mensen achter de broek moet zitten als je wat organiseert.

Wat zouden alle leden van BC Mariken over de activiteitencommissie moeten weten?
Het belangrijkste is dat ze weten dat we er zijn. Als leden leuke ideeën hebben voor een (kantine)activiteit dan horen we dat ook heel graag. En als je incidenteel een keer wilt helpen met het organiseren van een kantineactiviteit, dan helpt dat enorm. Kortom, heb je ideeën of wil je een keer helpen, dan horen we dat heel graag! De hulp is meer dan welkom 😊

En sinds dit jaar hebben we ook wel eens een activiteit op donderdagavond in De Boog georganiseerd. Maar dan is het wat rustiger dan op vrijdag. Als leden wel behoefte hebben aan meer activiteiten op donderdag, laan het ons dan ook weten!

Bedankt voor jouw inzet en dit interview Robbert-Jan!